Putinovi i srpski specijalci oslobodili taoce u Makišu: Stefanović i Čepurin na vežbi (FOTO)

Rusi su u saradnji sa srpskom policijom prolazili kurseve obuke za vozače specijalnih vozila, zaštitu štićenih ličnosti i zaštitu objekata

  • 2

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin prisustvovali su danas u Nastavnom centru Makiš pokaznoj vežbi specijalaca Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata MUP Srbije (JZO) i instruktora Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije (FSO).

Putinovo lično obezbeđenje u Beogradu trenira sa srpskim specijalcima

Ambasador Čepurin i ministar Stefanović Foto: MUP Srbije

- Ovo je već treća godina uspešne saradnje Federalne službe obezbeđenja Ruske Federacije i naše Jedinice za obezbeđenje. Drago mi je da vidim da naši momci koriste ova izuzetno važna znanja da unaprede svoj rad i da budu efikasniji u zaštiti svih štićenih ličnosti i objekata - rekao je Stefanović.

On je istakao da je FSO u saradnji sa našom Jedinicom prolazila kurseve obuke za vozače specijalnih vozila, zaštitu štićenih ličnosti i zaštitu objekata.

- Federalna služba je kroz složene tehnike i radnje pomogla da naši momci usvoje ta nova znanja i da time efikasnije, brže i bolje budu na raspolaganju u zaštiti Republike Srbije i njenih građana - rekao je Stefanović.

Pokazna vežba zaštite štićenih ličnosti na poligonu Makiš Foto: MUP Srbije

Kako dodaje, zadovoljstvo mu je da može da kaže da će nastaviti dobru saradnju i da će i u narednom periodu razmenom iskustava jedni drugima pomoći da unaprede bezbednost dve zemlje i da se zajednički odupru svakom izazovu organizovanog kriminala, terorizma ili bilo koje druge vrste ugrožavanja bezbednosti građana.

Čepurin je istakao da je Federalna služba obezbeđenja predsednika Ruske Federacije jako važna služba.

- Ova Služba ima dugačku istoriju, od više desetina godina, i mislim da je izuzetno važno što je uspostavljena dobra saradnja sa srpskim kolegama. Od njenih pripadnika sam čuo i da su srpski stručnjaci izuzetno dobro pripremljeni i pošto će ova saradnja u svakom slučaju biti od velike koristi smatramo da je treba dalje razvijati - rekao je Čepurin.

Pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata (JZO), zajedno sa instruktorima FSO, izveli su više različitih vežbi u kojima su prikazali sposobnosti i veštine u odbrani napada na štićenu ličnost, u slučajevima poput prolaza kroz agresivnu masu, napada na vozilo na parkingu, napada palicom, bombom, pištoljem i nožem na štićenu ličnost, na eskort automatskom puškom i slično.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    11. april 2018 | 18:29

    I ja sa mojim OFK Beogradom na Soniju PS4 osvojim prvenstvo, a u stvarnosti smo treći rang i još grupa Beograd .

  • Dr. za rock and roll

    11. april 2018 | 19:08

    Tako je breeeeee---- starijeg brata za ruku i uci ..!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA