Fejsbuk je najbolji doktor za Srbe: Kiselinom leče bubrege, crvenom odećom boginje - jer bebe dišu preko lobanje?! (FOTO)

"Kažu, ne treba davati detetu kokošje jaje u ruku dok ne kaže "kamen" da bi kao zarasla rupica na glavi kroz koju dišu"

  • 6

Društvene mreže omogućile su korisnicima da, kada je zdravlje u pitanju, brzo i lako čuju tuđa iskustva, ali takođe - omogućile su da javnost dozna koliko sablažnjavajuće malo neki ljudi znaju o svom i telu svoje dece. Tačnije - opasno i ubistveno malo!

Snimala je selfi video na festivalu i tek nakon što ga je pogledala, shvatila je kakvu je opasnost izbegla (FOTO) (VIDEO)

Tako jedna mama misli da njena beba diše putem lobanje, a meki deo glave neće srasti ako dete za Uskrs u ruke uzme jaje?! Žena savetuje da se oni koji imaju boginje ne kupaju i da nose crvenu odeću, a druga pita da li je tačno da kamen u bubregu najbrže "izbija" dva decilitra sone kiseline "da se pije".

Na Fejsbuk grupi koja okuplja mame, jedna postavila je pitanje tražeći savet- kako sačuvati zdravlje bebe pred Uskrs.

Foto: Telegraf/Facebook

BEBA - DELFIN

- Imam bebu od 11 meseci kojoj je prvi rođendan 29. aprila, s tim da je Uskrs 8. aprila. E sad, kažu, deca imaju zlatne ruke dok im ne date kokošje jaje u ruku. Kada im date ruke su im pogane (ne znam šta to znači). A drugo pitanje, kažu ne treba davati detetu kokošje jaje u ruku dok ne kaže "kamen" da bi kao zarasla rupica na glavi kroz koju dišu. Inače, u pitanju je devojčica, znam da njima duže zarasta ali prvo, šta znam. Kakva su vaša iskustva sa tim - pita ova mama.

Pitanje o zlatnim rukama i jajetu verovatno spada u domen magijskih verovanja, a disanje preko glave spada u domen opasnog neznanja. Medicina kaže da bebina lobanja nije potpuno formirana u majčinom stomaku, kao ostatak skeleta, da bi prilikom porođaja bez problema mogla da prođe kroz uski porođajni kanal.

Foto: Telegraf/Facebook

Mekani deo bebine glave zove se fontanela, a izgleda kao mekano mesto koje pulsira. Kosti bebine lobanje ne srastaju odmah po rođenju da bi omogućili mozgu bebe da se širi jer se tokom prve godine znatno uveća. A bebe dišu plućima, naravno.

I najdobronamerniji nisu imali savet za ovu mamu. Zavapili su od šoka što majka ne zna elementarne stvari. Manje dobronamerni pisali su mami da joj beba nije delfin, nego čovek.

Foto: Telegraf/Facebook

CRVENO - NA RADOST

Na jednoj Fejsbuk grupi žena piše rešena da ponudi savet u vezi boginja. Njena je namera dobra, to je jasno. Ipak, postoji problem.

- Reći ću nešto o morbilama. Preležala sam i znam, kao prvo- ako vam dete ne daj bože dobije boginje nikako ne kupati dete, obući ga u crveno da što pre izađu...ako teško izlaze zamesite brašno sa vinom, ispecite malu pogačicu i mlaku staviti detetu na pupak...ja nikada vakcinu primila nisam iz zdravstvenih razloga, a brat primao i zajedno smo prelezali uporedo. Problem je današnjice što lekari preporučuju kupanje to ne, nikako, jer one zahladne i napadaju pluća, srce i ostale organe, jer izađu unutar organizma, ne spolja - navodi ova žena.

Foto: Telegraf/Facebook

Sa jedne Fejsbuk grupe, objava je podeljena dalje, kako to obično biva. Crvena odeća protiv boginja, te pogačica sa vinom, izazvale su salve smeha.

Foto: Telegraf/Facebook

POBEDA - KISELINA ZA BUBREGE

Najbolje bi bilo da je objava koja sledi šala. Šala ili zbilja, objava glasi ovako:

- Treba mi savjet. Vezano za kamenac u bubregu. Na koji način da ga razbijem? Čula sam da je dobra sona kiselina, da se pije jednom dnevno 2 deca. Hvala vam unaprijed na odgovorima, najbolje ste - piše jedna dama sa prostora bivše Jugoslavije.

Objava je dobila 210 komentara, pa je deljena na Fejsbuku hiljadama puta. Ozbiljniji se nadaju da se pisac ovih redova šalio, a ako nije- da je u međuvremenu shvatio šta je sona kiselina.

Foto: Telegraf/Facebook

- Vozi se tri sata gradskim autobusom i rešen problem sigurno - piše Milan.

- Auuuu, leb te... - piše Dragan.

Sona kiselina, odnosno hlorovodonična kiselina, u domaćinstvu se koristi kao razblaženi rastvor od 20 odsto, za čišćenje sanitarija od kamenca, čišćenje metala od rđe i slično. Dejstvo sone kiseline na organizam je razorno. Kao i neznanje.

Daljinac

(M.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    11. april 2018 | 22:43

    Drustvena mreza kao paoukova mreza ,svasta se hvata na njoj! Zato uvek i svaku informaciju pogotovo oko zdravlja treba proveriti iz vise izvora i traziti officijalne sajtove koji su strucni za neko nase interesovanje!

  • sale

    12. april 2018 | 07:35

    Fejsbuk je jos vise zatupio ljude.

  • duki

    12. april 2018 | 09:41

    E to je facebook samo budalastine i gluposti. Zato ga ja nemam a nisam od starijih generacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA