Dižu kredit za matursko veče: Roditeljski budžet na udaru

Posle tek otplaćenih ekskurzija, kao i predstojećih troškova priprema za prijemni i upisa dece na fakultete, roditelje ovih dana čeka još jedan novčani šok

  • 2

Školama su stigle ponude sa cenama i sadržajima za proslavu maturske večeri, a u nekima od njih đaci su već izglasali gde će slaviti. Uglavnom je reč o luksuznim hotelima, čija se cena kreće od 5.000 do 8.000 dinara.

Počele su mature: Ova pravila ne smete da prekršite, inače će vam se svi smejati

Posle tek otplaćenih ekskurzija, kao i predstojećih troškova priprema za prijemni i upisa dece na fakultete, roditelje ovih dana čeka još jedan novčani šok, pa nije retkost da se dižu krediti i pozajmice za ovu priliku da bi se maturant opremio kako dolikuje.

Roditelji za svog maturanta moraju izdvojiti minimum 30.000 dinara ukoliko budu birali jeftinije varijante. Osim aranžmana i neizostavnih haljina i odela, roditelji su suočeni sa još nekoliko neizostavnih troškova, i to za frizuru, manikir, solarijum, nadogradnju trepavica...

Za maturu su neizostavni troškovi za frizuru, manikir, solarijum, nadogradnju trepavica... Foto: T NOW

Većina aranžmana uključuje koktel dobrodošlice, svečanu večeru, usluge profesionalnog obezbeđenja i profesionalnog fotografa i DVD snimak večeri po razredu, kao i druženje od 21 do četiri sata ujutru. Međutim, za alkoholno piće ili fotografije đaci će morati da ponesu dodatni novac.

Kada je izabran prostor i zakazan datum, budući maturanti imaju dovoljno vremena da pronađu odevnu kombinaciju. Devojke koje su već zamislile idealnu haljinu mogu je sašiti po povoljnim cenama, ali su materijali skuplji, te za metar nešto kvalitetnije čipke mora se izdvojiti od 1.200 dinara.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    12. april 2018 | 11:44

    Gluposti nasoj kraja nema,sto siromasnije zivimo to vise se razbacujemo...nikad necu shvatiti zasto uporno ovaj narod zeli da daje lazni sjaj i pravi cirkus od necega sto treba samo obeleziti kao zavrsetak skolovanja i radnog osposobljavanja!?svadbe su velika stvar mada je i to bacanje para jer brakovi vise nemaju vrednost i brzo se rasturaju...svi bi da se na trenutak prave bogati i veliki a zivimo bedno ...cisto pomodarstvo i glupost!

  • Bgd

    12. april 2018 | 14:53

    Ozbiljno iskompleksiran narod. Nikad mi neće biti jasna ta bolesna potreba nekog dokazivanja okolini da "imaš", da nisi siromašan. Jadno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA