≫ 

Najhumaniji Užičanin morao je da ode iz Srbije: Besplatno je pomagao starima, a onda je dobio ponudu iz snova (FOTO)

Otkaz i bolest njegovog dede naveli su ga da se posveti humanom radu

  • 12

Dobar glas daleko se čuje, a dobro se dobrim vrati - u slučaju Miloša Simeunovića (32) ova izreka važi i 2.000 kilometara od zavičaja. Ona je ovom Užičaninu, poznatom po brizi o starim i bolesnima, donela posao u staračkom domu u prestonici Norveške.

Za Branka je život počeo u 40: Napustio Užice i sada ima karijeru iz snova na Baliju (VIDEO)

Miloš je medicinski tehničar i radio je četiri godine po ugovoru u Opštoj bolnici. Otkaz i bolest njegovog dede naveli su ga da se posveti humanom radu.

- Početkom 2016, kad sam bio bez posla, deda se teško razboleo, a nije mu dodeljena kućna nega. Dok sam brinuo o njemu, razmišljao sam koliko ima nemoćnih kojima nema ko da se nađe pri ruci. Tako sam na Fejsbuku ponudio pomoć svima kojima je bila potrebna - priča za "Blic" Simeunović.

Za kratko vreme preuzeo je brigu o četvoro starih Užičana bez ikakve naknade, uporedo se starajući i o dedi. Punih pet meseci svakodnevno obilazio je od jednog do drugog, previjao, negovao, hranio, pravio im društvo, pružao medicinsku pomoć...

- Pročulo se brzo za mene, pa se dogodilo da nisam mogao svima da izađem u susret. Počeli su da mi se javljaju roditelji bolesne dece iz cele Srbije, tražeći novčanu podršku. Pokrenuo sam razne akcije, pokušao preko društvenih mreža da alarmiram one koji mogu da pomognu, ali su ostali nemi - kaže on.

Zarobljen između najboljih namera i nemogućnosti, morao je da potraži posao. Radio je kratko u jednoj firmi u Beogradu, a onda rešio da ode u Norvešku. Konkurisao je u privatnoj kompaniji koja regrutuje radnike za zdravstvene ustanove. Ispostavilo se da je na intervju došao kod Srbina.

- Cenio je diplomu medicinskog tehničara, ali i ono što sam radio u Užicu. Dao mi je posao za stalno - prenosi Miloš Simeunović.

Dr Ivan Milošević, menadžer koji je primio Miloša, kaže da se odmah setio njegove divne inicijative.

- Mnogo ljudi kod nas konkuriše i teško je izabrati najbolje. Kada sam video Milošev CV, setio sam se da sam o njemu čitao kako je pomagao starim i bolesnim. Nije bilo dileme, to je plus koji drugi kandidati nisu imali - kaže Milošević.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki 28 04 2018

    28. april 2018 | 08:28

    Živ ti i zdravo bio celog života i sva te sreća pratila gde god se nalazijo

  • Goca

    28. april 2018 | 09:52

    Ovakva divka,kulturna i obrazovana omladina nam odlazi,ostaju nam stanije,soraje,ajfonke,vesrice,krunixke,koracke,kije,lune itd...tuzna si srbijo

  • Milk

    28. april 2018 | 09:53

    Svaka cast ali za boljim zivotom je ipak morao da napusti Srbiju, zalosna nasa realnost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA