Novosađanima dodeljene penzionerske kartice

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da je Novi Sad drugi u Srbiji u kojem je započet proces podele kartica za penzionere koji će Vlada Republike Srbije sprovoditi u celoj zemlji

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom za rad, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem, direktorkom Republičkog PIO fonda Draganom Kalinović i direktorom Pokrajinskog PIO fonda Slavkom Imrićem prisustvovao dodeli penzionerskih kartica novosadskim penzionerima.

Gradonačelnik Miloš Vučević prisustvovao sednici izborne Skupštine Udruženja penzionera Grada Novog Sada (FOTO)

- I u Novom Sadu počinje podela penzionerskih kartica, i to za preko 72 000 naših penzionera. Pozivam ih sve da se jave filijali PIO fonda u našem gradu i da preuzmu iste, jer će im one olakšati funkcionisanje i ostvarivanje onih benefita koji im pripadaju kao penzionerima. Ovo pokazuje da država, resorno ministarstvo i PIO fond vode računa o međugeneracijskoj solidarnosti i da to nije samo načelno deklarisano, nego predstavlja suštinu politike od republičkog do lokalnog nivoa.

Foto: novisad.rs

Želim da pozovem sve društveno-odgovorne kompanije, institucije i ustanove da se pridruže Gradu Novom Sadu kako bismo napravili paket podrške penzionerima, imajući u vidu da uz ove penzionerske kartice imamo stvorene uslove da omogućimo čitav niz novih mera podrške penzionerima, kao što su popusti za razne proizvode i usluge. Svih prethodnih godina odlično sarađujemo sa Udruženjem penzionera Novog Sada, a kao lokalna samouprava podržavamo i Gerontološki centar i trudimo se da ulažemo u druge vidove socijalne zaštite, kao što su projektno finansiranje i otvaranje novih klubova penzionera u svim delovima grada - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Foto: novisad.rs

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je da je Novi Sad drugi u Srbiji u kojem je započet proces podele kartica za penzionere koji će Vlada Republike Srbije sprovoditi u celoj zemlji. On je naglasio da će svi penzioneri dobiti kartice, a da je ideja ministarstva da se pokrene inicijativa koja bi podrazumevala to da svaka lokalna smaouprava obezbedi penzionerima određene pogodnosti i popuste.

Direktorka Republičkog PIO fonda Dragana Kalinović naglasila je da je standard procesa izrade kartica zbog sigurnosti podataka bio izuzetno visok, a da je samo Zavod za izradu novčanica mogao da odgovori na tako visoke zahteve, te da Zavod štampa kartice i garantuje zaštitu podataka o penzionerima iz PIO fonda.

Foto: novisad.rs

Kao dokaz da su penzioneri, stariji građani više neće morati da prilažu penzioni ček već će tu funkciju preuzeti penzionerske kartice. Kartice će izrađivati PIO fond i biće besplatne, a njihovom upotrebom korisnici će jednostavnije i bezbednije dokazivati svoj status i koristiti pogodnosti koje im status penzionera omogućuje, a da pri tom potpuno zaštite lične podatke. Kartice se sukcesivno izrađuju za postojeće korisnike prava, a dinamika njihove štampe je utvrđena prema opštinama.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA