≫ 

Podrška RTB-a Bor opsežnoj policijskoj akciji hvatanja kradljivaca zlata

Kompanija će pružiti logističku pomoć i u istrazi koja sledi

  • 0

U zajedničkoj akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Boru, u kojoj je aktivno učestvovao i Rudarsko-topioničarski basen Bor pružajući svu neophodnu logističku pomoć, sinoć je uhapšeno sedam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu 2014-2017. godine iz pogona "Zlatara" u sastavu RTB-a Bor ukrali veću količinu zlata.

Burna noć u RTB Bor: Zbog krađe zlatnog praha uhapšeno sedam radnika

Rudarsko-topioničarski basen Bor je ovoj opsežnoj policijskoj akciji, koja je trajala godinu dana, pripadnicima MUP-a sve vreme pružao podršku, logističku i svaku drugu pomoć koja je bila potrebna. Sve sumnje prijavljivane su redovno organima reda jer je RTB Bor, kao oštećena strana, zainteresovan da slučaj efikasno bude istražen do kraja. Nakon rezultata istrage, kompanija će uputiti odštetni zahtev.

Foto: Promo

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa desetog maja uhapšena su četiri radnika RTB-a Bor - I.S. (1976), Z.P. (1967), G.P. (1975), D.M. (1974) – zaposlena u Radnoj jedinici za proizvodnju plemenitih metala. Po nalogu nadležnog tužilaštva, u okviru iste akcije MUP-a, uz krivičnu prijavu tužiocu su privedeni i S.S. (1977), koji je bivši radnik ovog pogona u sastavu TIR-a, ali i D.M. (1975) i Z.I. (1970), bivši radnici preduzeća „Zaštita“, koje je ranije obezbeđivalo RTB Bor.

Kako je saopšteno iz MUP-a, sumnja se da su svi oni, po prethodnom dogovoru, više puta iz proizvodnog procesa prisvojili veće količine neafinisanog i afinisanog zlata koje su prodavali.

VIDEO: Ovo je ukradena oprema za "kopanje" kriptovaluta

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA