≫ 

Trend koji se ponavlja svakog proleća: Učenice za maturu masovno roditeljima traže silikonske grudi

Estetski hirurzi smatraju da je rana mladost dobro vreme za popravljanje nedostataka, ali da se devojčice za zahvate odlučuju najviše da bi povećale samopouzdanje

  • 20

Ugradnja silikona i drugi estetski zahvati koje su nekada radile samo poznate ličnosti i ekstremno bogati, danas je postala opšti trend, naročito pred maturu. Vlasnici privatnih klinika za estetsku hirurgiju kažu da ih na stotine učenica srednjih škola u Srbiji poseti svake godine pred matursko veče.

Pored svečane odeće maturanti plaćaju i plastične operacije: Roditelji troše bogatstvo da bi deca imala veće grudi, usta, pravilniji nos

To su najčešće sveže punoletnice u pratnji roditelja kojim im ispunjavaju sve želje, od korekcija usana, obrva, nosa, do grudi.

Prema statistici klinike "Analajf", najčešće intervencije maturantkinja su korigovanje nosa, povećavanje obe usne, u sve češćim slučajevima i grudi, liposukcija i "mršaviji" obrazi.

U modi su "mršaviji" obrazi Foto-ilustracija: Profimedia

- Iz nekih se vade masni jastučići, pa lice deluje uže i bolje za šminkanje. U modi je i podizanje obrva specijalnim tenikama kako bi pogled bio opasniji, samim tim i seksipilniji - kaže direktorka opšte bolnice "Analajf" dr Ana Miholjčić za "Informer".

Estetski hirurzi smatraju da je rana mladost dobro vreme za popravljanje nedostataka, ali da se devojčice za zahvate odlučuju najviše da bi povećale samopouzdanje.

Žene koje ugrade silikone zrače seksipilom Foto: Profimedia/ImageSource / Da li se grudi stvarno smanjuju kad smršate i kako da vam se to ne dogodi?

- Žena koja ugradu silikone zrači seksipilom, mnogo je sigurnija i zadovoljnija, naročito kada je neko mlad i kada tek treba da se zaljubljuje, osniva porodicu, lepo se oblači. Isto je i sa maturantkinjama, kojih ima na našoj klinici u Novom Sadu. Možda se nekome ne sviđa što tako mlade devojke idu pod nož, ali to je definitivno trend svakog proleća - kaže dr Panfilov koji dodaje da devojke uvek savetuje da ne preteruju u željama i da sve bude u skladu sa izgledom i godinama devojčica - kaže dr Dimitrije Panfilov.

Kako kaže, prevelike grudi, za po tri ili četiri puta veće, ili prenapumpane usne potpuno su neumesne.

VIDEO: Devojka sa dizajniranom vaginom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boris

    12. maj 2018 | 12:06

    Eto sta urade pevaljke i rijaliti programi. Hvala ti Ceco, Jeco, Daro, Kim Kardasijan, Mitrovicu, Peconi.. izvinjavam se ako sam izostavio nekog. Hvala vam od srca sto ste nam upropastili omladinu i mentalitet.

  • Лицемер

    12. maj 2018 | 10:19

    Кад ће научници измислити неки силикон који би убризгавањем у мозак лабилним особама подигао самопоуздање !?

  • pop

    12. maj 2018 | 10:33

    Trend da im se sredi mozak,nista a....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA