Užička anakonda nije ništa za ovu neman od dva metra koja je bukvalno pala sa neba na ljude (FOTO)

Fotografija nastala tom prilikom najbolje govori o tome koliko je bio jeziv prizor kada su naišli na nju

  • 14

Članovi planinarskig kluba "ERE" iz Užica dobro su se prepali kad su se sreči oči u oči sa zmijom od preko dva metra. Fotografija nastala tom prilikom najbolje govori o tome koliko je bio jeziv prizor kada su naišli na preveliku zmiju.

Slobodan Stefanović, načelnik za akcije i vodič izleta, pohoda i ekspedicija objasnio je za portal uziceoglasnatabla.com kako je fotografija nastala i kako je reč o zmiji koja nije otrovna.

UŽIČKA ANAKONDA SEJE STRAH: Snimili su ogromnu zmiju u malinama, ukočili su se kad su videli kolika je (VIDEO)

- Sreli smo je u Asanovom selu iznad doline Studenice kod mesta Devići, opština Ivanjica, ispod vrha Crepuljnik prilikom planinarskog uspona članova Planinarskog kluba ERA iz Užica. Zmija je bila u neposrednoj blizini jedne od napuštenih kuća. Kako se u našim selima povećava broj napuštenih kuća, tako se povećava i broj ovakvih primeraka u njihovoj blizini. Od 13 kuća u Asanovom selu, 11 je napušteno. Možda je prevelika, ali je to samo smuk koji nije otrovan.

Foto: uziceoglasnatabla.com

Podsetimo, od otrovnih zmija u Srbiji prisutni su šarka i poskok, a ovaj video iz užičkog sela Volujac uplašio je mnoge. Na videu od 31. maja 2017. godine vidi se kako se u malinjak uvukla ogromna zmija, a mnogi koji su pogledali ovaj video, nazvali su je "užička anakonda".

Šta da radite ako ugledate zmiju?

Kada naiđete na zmiju, pre svega ne treba da paničite i pravite nagle pokrete. Napravite korak, dva unazad i obiđite je. Ako ne pokušavate da je uhvatite rukama, ili ne stanete na nju, zmija vas neće ni ujesti.

Šta ako vas zmija ujede

Ako vas ujede šarka ili poskok, potrebno je što pre primiti serum koji se daje muskularno. Kao prvu pomoć potrebno je mesto ujeda podvezati, a podvez popuštati na svakih 20 minuta kako bi se omogućila cirkulacija; u protivnom, ako podvez ostane dva do tri sata, može doći do gangrene zbog nedostatka cirkulacije.

Ako je moguće, ujedena osoba ne bi trebalo da se kreće, jer to može da ubrza cirkulaciju i tako otrov brže raširi po organizmu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukoodlaak

    14. maj 2018 | 11:57

    U srbiji je sve zakonom;zasticeno ,lopova kada vam ude ukucu , nesmete da ometate ,jer covek je na radnom mestu!? Psa lutalicu dok vas jede za dorucak nesmte da se branite .zmija kad vas ujede recitejoj hvala.i niz drugih okolnosti a uvek ce vam komenter dati oni "ultra ljubicasti"komentatori placeni sa zapada. Sve je vrednije osim nasih zivotaaaaa!!!!

  • Ниш

    14. maj 2018 | 14:23

    Наша викендица, која је 10 км од центра Ниша одувек је имала доста змија(често их виђамо)... Једном приликом мој деда ишавши иза куће према бунару срете смука који је сигурно био преко 2,5 метра. Смук што је старији он је све тамније боје, а овај је био скоро па црн(нека јако тамна браон нијанса)... И змија се уплаши, окрену се, трава се усталаса и оде у шуму... Смук није опасан, штавише, користан је јел тамани глодаре.

  • Nika

    14. maj 2018 | 13:44

    Nadvezati ranu od ujeda, a ne podvezati. Iznad ujeda treba da bude vezano, a ne ispod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA