≫ 

Kada sam preživeo Košare, preživeću sve: Pucali su mu nekoliko puta u glavu dok je branio Srbiju, sada mi čuvamo njega! (FOTO)

Odlikovani heroj sa porodicom živi u nemaštini, a posle infarkta dobio je otkaz

  • 21

 

Živko Popov je ratni veteran sa Košara koji je bio na prvoj borbenoj liniji tri meseca. On je u više navrata bio ranjavan u predelu glave, ali je uspeo da sačuva život. Sve do prošlog meseca, mislio je kako “drži sve konce u svojim rukama”, ali život mu je priredio još jedno neprijatno iznenađenje.

Vojvoda Radomir Putnik nikad nije nosio ordenje u javnosti, a na pitanje "zašto" njegov odgovor će vas oduševiti

Dok je bio na radnom mestu, doživeo je infarkt nakon čega su mu ugrađena dva stenta, a dijagnoza mu je 70 odsto oštećenje srca. Goran je sada srčani bolesnik visokog rizika i u junu mu sledi ugrađivanje još dva stenta.

Kako kaže, ne boji se, ali mu nije svejedno što po ko zna koji put, mora da se bori za svoj život. Ima suprugu i četvoro dece, a niko od njih trenutno nema prihode.

Preživeo je pakao Košara, a sada nema za život Pritnskin: RTS

- Čim sam dobio infarkt, sutradan su me odjavili sa posla i dobio sam otkaz. Nisu želeli da plaćaju moje lekove ni preglede, pa sam sada prepušten sam sebi. Imam sina od 17 godina, i tri ćerke koje imaju trinaest, devet i šest godina. Njih treba othraniti, iškolovati ih, kupiti im odeću, a supruga i ja nemamo prihode. Pijem devet vrsta lekova, čekam nove operacije, ali se ne predajem - odlučan je Popov.

Kako kaže, kada je preživeo Košare, preživeće sve. Nakon borbe u prvim redovima, nagledao se svega, pa mu ništa više ne pada teško.

Posle tri meseca pakla, sam se konačno vratio ženi i deci. Nakon što sam došao kući, imao sam posttraumatski sindrom, a strah je postao sastavni deo mog života. Jedno vreme sam mislio da svi hoće da me ubiju, i da mi smišljaju pakosti. Sada sam se smirio i shvatio sam da je to iracionalno, a onda je naišla nova muka - priča ratni veteran koji je odlikovan ordenom za hrabrost.

Živko sada živi u teškim uslovima. Nema za osnovno, stanuje u dotrajaloj kući, a oskudeva i u osnovnim stvarima, kao što je hrana.

- Imamo dosta problema u kući, sve nam je staro i ne funkcioniše. Desi se da nemamo normalne obroke jer živimo od socijalne pomoći. Kada se to desi, uhvati me tuga veća nego ikada u životu - priča Popov.

On nije osoba koja bi ikada tražila pomoć, pa su to za njega uradile kolege sa Košara. Oni su objavili njegov slučaj na društvenim mrežama, a Živko ovom prilikom želi da se zahvali svima koji su ga zvali i koji žele da mu pomognu na bilo koji način.

Ukoliko i vi želite da pomognete ovom ratnom veteranu sa Košara, možete uplatiti novac na žiro račun: 220-2230000050450-67

Adresa:

Živko Popov

Ul.Partizanska 71

21217 Bačko Gradište

Žiro račun

220-2230000050450-67

Živko Popov Pro Credit Bank

VIDEO: Šta bi bilo da Srbi nisu rekli NE Hitleru?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    17. maj 2018 | 14:13

    Drzava pod hitno da mu dodeli penziju od minimum 50.000 din I decji dodatak,zasluzio je podebelo.

  • SDG-BG

    17. maj 2018 | 13:35

    E ,MOJ VULINE SAD POKAZI DA SI SRPSKI MINISTAR A NE PREPUCAVANJEM SA UJACIMA!!!CETVORO DECE NAPRAVIO COVEK ZA SRBIJU I RATOVAO I ZA STA I ZA KOGA????SVAKO KO JE BIO U RATU TREBA MAKAR DA IMA MAKAR ZDRAVSTVENO OSIGURANJE DOK JE ZIV JEL TO NESTO MNOGO ZA SRBIJU???

  • Goga

    17. maj 2018 | 13:15

    Drzavo moja gde si?pa zasto se on borio,za koga!sada nema ni socijalno da see leci.Koji je to privatnik imao srce I dusu da mu da otkaz?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA