Emiliji su lekari spržili nogu tokom operacije, a stanje joj se sada pogoršava i ponovo je u bolnici (FOTO)

Jadnu ženu najverovatnije čeka još jedna operacija

  • 4

Već više od mesec dana traje agonija Emilije Rakić (33), kojoj je 11. aprila na operacionom stolu u niškom Kliničkom centru, tokom rutinske operacije žuči, gorela noga. Opekotina nije zarasla, već se inficirala, pa je Emilija ponovo u bolnici, ovog puta na Klinici za plastičnu hirurgiju.

Osim što prima jaku terapiju antibioticima, lekari joj nagoveštavaju da će morati na novi zahvat, kako bi rana od opekotine zarasla.

Emiliji su u niškoj bolnici operisali žučnu kesu, na kraju intervencije se osetila paljevina, a ona se probudila spaljene noge (JEZIVA FOTOGRAFIJA POVREDE)

- Ja psihički jedva preživljavam i ne znam odakle mi hrabrosti za sve. I dete ostavljam, i mnoge stvari trpe. Za mene se ovih dana niko nije zainteresovao, osim oko prevoza koji mi obezbeđuje KC za previjanje - rekla je Rakićeva.

Foto: VečernjeNovosti/J. Ćosin

- Rano je proceniti, postoji mogućnost da je potrebno da se uradi dodatna operacija gde bi se na mesto koje zarasta dodala njena koža, da bi brže rana zarasla. Potrebno je prvo da se izleči bakterijska infekcija, da se potom u zavisnosti od dinamike zarastanja proceni potreba za novom intervencijom - kaže direktor Klinike za plastičnu hirurgiju Predrag Kovačević.

Foto: Telegraf

Podsetimo, firma Proksima je, nakon prebacivanja odgovornosti iz Kliničkog centra na njih za incident koji se dogodio sa kablom neutral elektrode demantovala da je proizvođač kabla, navodeći da su oni distributeri.

Takođe, oni su dodali da je opekotina najverovatnije nastala zbog nestručnog rukovanja uređajem, jer kabl nije trebalo da dodiruje nogu pacijentkinje.

- Pretrpela sam strah i velike bolove, znam da je to nesreća, ali onaj ko je za to kriv moraće da odgovara. Lekare ne mogu da okrivim, oni su svoj deo posla odradili kako treba, operacija je uspela i dobro se osećam. Međutim, zadobila sam ozbiljnu opekotinu noge - rekla je Emilija nakon operacije.

- Ne znam tačno šta se desilo jer sam bila pod anesteticima, kada sam se probudila osetila sam užasan bol. Lekari su mi tada ispričali šta se desilo, te da su morali da mi saniraju povredu koja je nastala varničenjem kabla - dodala je Emilija.

(Telegraf.rs/Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    17. maj 2018 | 17:05

    Uzalud peru ruke i jedni i drugi...i jedni i drugi moraju odgovarati pred sudom i platiti zeni odstetu....

  • Lucifer 1.

    17. maj 2018 | 17:42

    Lekare za gušu ,oni treba da snose odgovornost,ako aparati loši su,nisu trebali da rade njima.Brigo moja pređi na drugoga,nebi trebala da važi, odgovorno lice pri bolnici zaduženog za aparate ispitati.

  • Dia

    18. maj 2018 | 18:34

    Sepsa, !trebalo bi da se alarmira Ministar Lončar i zavede Red i disciplinu u ovo leglo, inaače eto nas u Beogradu na lečenje,Imamo Pravo na to,da izbegnemo najgore,Žena bi trebala iću u Bg.nema joj tu pomoći Moj Savet Odmah!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA