≫ 

Ima Srba koji ne žele svoje heroje? Oskrnavljen spomenik Žarku Zrenjaninu, traga se za počiniocima (FOTO)

Ovaj gnusni čin samo je još jedan dokaz da pristalice promene naziva grada Zrenjanina ne biraju sredstva kojima bi postigli svoj cilj

  • 15

Spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu koji se nalazi u centru Zrenjanina, oskrnavljen je tako što su na postamentu, preko natpisa imena antifašistikog borca izlepljeni posteri na kojima piše "Petrovgrad nikad Zrenjanin".

Treba li ZRENJANIN da vrati "staro ime" PETROVGRAD ili je ta inicijativa otvaranje Pandorine kutije?

U  potpisu stoji "akcija.org". Na ovoj adresi na internetu je sajt organizacije "Srbska akcija" koje se predstavlja kao "udružena borbena delatnost i zajedničko pregnuće pravoslavnih srbskih rodoljuba".

Ovaj gnusni čin samo je još jedan dokaz da pristalice promene naziva grada Zrenjanina ne biraju sredstva kojima bi postigli svoj cilj. Budući da ogromna većina građana ne podržava njihovu inicijativu, prinuđeni su da se koriste najprljavijim sredstvima.

Foto: Zrenjaninski Socijalni Forum

Budući da se spomenik nalazi u centru grada, na lokaciji koja je verovatno pokrivena kamerama, policija bi lako mogla da otkrije počinioce.

Skrnavljnje spomenika i drugih obeležja antifašističkim borcima prisutno je u celom regionu, a u tome naročito prednjače proustaški krugovi u Hrvatskoj.

Foto: Zrenjaninski Socijalni Forum

Srpski ultradesničari očigledno se trude da ne zaostanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Airbus320 Driver011

    18. maj 2018 | 13:35

    Taj sto je to nalepio verovatno nema pojma ko je bio Zarko Zrenjanin ....ne bi me cudilo da misli da je presao iz Zvezde u Partizan....

  • momci

    18. maj 2018 | 14:03

    Moj Zrenjanin, uvek ce za mene biti Zrenjanin nikad petrovgrad!!!

  • Srbin

    18. maj 2018 | 13:35

    Žarko Zrenjanin nije srpski heroj on je komunistički heroj !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA