Sportski savez Srbije izabrao predsednika MSS Mirka Butuliju za potpredsednika Skupštine

Ovoj tradicionalnoj svečanosti, pored delegata i gostiju, pristustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i ambasador Turske Tanžu Bilgič koji su pozdravili nove laureate

  • 1

Danas je u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije održana Svečana sednica Skupštine Sportskog saveza Srbije posle koje je, po 42. put održana "Majska nagrada" Sportskog saveza Srbije – najviše sportsko priznanje u Srbiji.

Ovoj tradicionalnoj svečanosti, pored delegata i gostiju, pristustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i ambasador Turske Tanžu Bilgič koji su pozdravili nove laureate.

U zvaničnom delu, na sednici saveza, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, predsednik Moto saveza Srbije Mirko Butulija, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić i potpredsednik Sportskog saveza Kosova i Metohije Slavko Mandić jednoglasno su izabrani su za potpredsednike Skupštine.

Foto: Promo

Ipak, najbitniji deo svečanosti bio je upravo dodela sportskih priznanja, ne samo sportistima, već i onima koji su svoj život i rad posvetili sportu. Nagrade su primili Sportski savez opštine Ruma – teritorijalni sportski savez, Sportski auto i karting savez Srbije - nadležni nacionalni sportski savez, Atletski klub Vojvodina - sportska organizacija, Viktor Nemeš - sportisti u olimpijskom sportu, Nikola Miljković - sportisti u neolimpijskom sportu, Mitar Palikuća - sportista sa ivaliditetom, Jelena Arunović - sportski stručnjak, Milan Jelić - sportski funkcioner, Budimir Cvijetić - sportski novinar i za životno delo Radmilo Mišović i Žarko Varajić.

Foto: Promo

Ovo najviše društveno-sportsko priznanje koje tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije ustanovljeno je još 1961. godine, i može se dobiti samo jednom u životu. Posle kratke pauze, od 2007. godine vratilo je svoj, ali i sjaj najmasovnije sprortske organizacije na Balkanu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arkadije

    18. maj 2018 | 17:35

    Izađe za govornicu Radmilo Mišović, očekuju normalna govor, on se zahvaljuje AV. Kakve AV veze ima sa njegovom karijerom koja se završil apre 30 godina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA