≫ 

Markovićima sa Kosova su lopovi ukrali stoku na Đurđevdan, a sada opet odzvanja iz njihove štale (FOTO)

Domaćin je podsetio da je samo u ovoj godini ukradeno je više od 20 grla krupne stoke, i dodao da je među oštećenima i njegova porodica,

  • 4

Kancelarija za Kosovo i Metohiju donirala je danas dve krave i dva teleta porodici Marković iz sela Zebince, u opštini Novo Brdo, kojoj su na Ðurđevdan lopovi odveli dve krave iz štale.

Stoku je porodici Marković predao pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Zoran Bojović, koji je tom prilikom istakao da će Vlada Srbije nastaviti da na sve moguće načine pomaže srpskom narodu u pokrajini.

Prema njegovim rečima, žalosno je kada se nekom oduzmu osnovna sredstva za život, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će nastaviti da dosledno pomaže socijalno ugrožene porodice kroz humanitarnu pomoć i razvojne projekte.

Mariji su palili kuću, pucali na svekra, tukli je trudnu: Kada joj je Albanac napao sina, rekla mu je jednu stravičnu rečenicu (FOTO)

- Žao mi je što se dešavaju krađe stoke i poljoprivredne mehanizacije. Mi ćemo nastaviti da pomažemo koliko možemo. Program pomoći započet je sredinom januara u Lapljem Selu kada se sa građanima sastao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ovih dana isporučujemo veliku količinu hrane koja je donacija iz centralne Srbije - rekao je Bojović.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović upozorio je da učestale krađe stoke ugrožavaju egzistenciju Srba na KiM, posebno u ovoj opštini, budući da se Srbi u njoj predominantno bave poljoprivredom.

- Ovo je poljoprivredni kraj i ljudi od toga žive. Krađe ulivaju nesigurnost i ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu i Metohiji - kazao je Ivanović.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Domaćin Miro Marković izrazio je veliku zahvalnost Vladi Srbije, istakavši da mu se, kada je saznao da će od Kancelarije za KiM dobiti dva nova grla, vratio osmeh na lice.

On je podsetio da je samo u ovoj godini ukradeno je više od 20 grla krupne stoke, i dodao da je među oštećenima i njegova porodica, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Foto: Tanjug/Kancelarija za KiM

Policija je u poslednjih pet meseci uspela da reši samo jedan slučaj - pokušaj pljačke magacina trgovinske radnje u selu Stanišor, dok su vinovnici drugih krivičnih dela, poput provala u trgovinske radnje, krađe stoke, vozila, poljoprivrednih mašina, nedozvoljene seče šume, i dalje nepoznati.

VIDEO: Kako vo masira psa

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA