Gradonačelnik Novog Sada u poseti Krfu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Opštine Krf Konstantinos Nikolouzos dogovorili su da, u narednom periodu, saradnja dva prijateljska grada bude intenzivirana realizacijom brojnih projekata koji za cilj imaju bliže povezivanje dva naroda

  • 0

Prvi most saradnje praviće upravo najmlađi, učenici najveće novosadske Osnovne škole "Dušan Radović" i njihove kolege iz osnovne škole iz te grčke opštine, a od sledeće školske godine za 50 najboljih novosadskih učenika biće organizovan boravak u kampu na ostrfu Krf, dogovorila su dvojica gradonačelnika prilikom susreta na Krfu, gde gradonačelnik Novog Sada boravi na poziv svog grčkog kolege, a povodom obeležavanja 153. godišnjice prisajedinjenja Jonskih ostrva Grčkoj.

Foto: Promo

- Naš cilj je da nove generacije što bolje razumeju našu zajedničku istoriju, i da kroz usvajanje novih znanja i njihovu razmenu, proširuju i učvršćuju veze sa svojim vršnjacima, sa našim prijateljskim narodom Grčke - istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i najavio da je gradonačelnik Opštine Krf Konstantinos Nikolouzas prihvatio njegov poziv da bude gost Novog Sada 25. novembra, na svečanom obeležavanju 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, ali i slobodarskog ulaska srpske vojske u Novi Sad u Prvom svetskom ratu.

Foto: Promo

Gradonačelnik Novog Sada prisustvovao je danas sa svojim grčkim kolegom Konstantinosom Nikolouzosom i ministrom pravde Grčke Stavrosom Kontonisom, svečanoj besedi u Jonskom parlamentu, polaganju venaca na spomenik Prisajedinjenju Jonskih ostrva i svečanom otvaranju izložbe o prvom krfskom upravitelju Grčke.

Foto: Promo

Tokom boravka na Krfu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je ostrvo Vido i Srpsku kuću, muzej koji čuva spomen na stradanje srpskih ratnika tokom Prvog svetskog rata.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA