≫ 

Rešavamo misteriju čovečanstva: Kako zaista funkcioniše kružni tok (VIDEO)

Kružni tok bi trebalo da bude najefikasnije rešenje za gužve, međutim mnogi i dalje primenjuju "pravilo jačeg" i ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju, a Zakon je jasan

  • 9

Kružni tok se smatra efikasnim i bezbednim saobraćajnim rešenjem, ali mnogi vozači od njih zaziru, i u vožnji ih čak i izbegavaju, čak i kad zbog toga moraju da pređu duži put do odredišta. Ipak, zbog Slavije i Autokomande vozači se svakodnevno hvataju za glavu, dok u Užicu još poneko obrne krug na pogrešnu stranu.

Slavija je i dalje noćna mora vozača: Stručnjaci napokon objasnili ko zaista ima prvenstvo u ovom kružnom toku

"Fora" je da postoje veoma jednostavna pravila zbog kojih ćete kružni tok "rešiti" kao od šale:

1. Ako želite da izađete na prvom izlazu, uključite se u prvu desnu (spoljnu) traku i uključite desni pokazivač pravca, popularni žmigavac.

2. Ukoliko izlazite na drugi izlaz, možete voziti obema trakama, ali je važno da iz desne trake, ako ste njome vozili, ulazite u desnu, a iz leve u levu, tj. da uvek pratite nastavak trake kojom ste vozili pre ulaska u kružni tok.

Ludilo na prvom kružnom toku u Užicu: Vozač zbunjen, ne zna gde je desno - snimak nasmejao ceo region (VIDEO)

3. Ako izlazite na treći izlaz, potrebno je da uđete u levu, tj. unutrašnju traku, da biste se pošto prođete drugi izlaz, uz uključivanje desnog pokazivača pravca, skrenuli desno i izašli iz kružnog toka, i to takođe i dalje prateći traku u kojoj ste vozili, tj. levu. Postoji i mogućnost prestrojavanja u desnu traku, ali je pri tom obavezno voditi računa o tome da se to uradi bezbedno, bez ugrožavanja svoje i tuđe bezbednosti.

Pogledajte jedan video koji može da vam pomogne u tome:

4. Još jedna od stvari koje zbunjuju vozače i u kojima često greše čak i oni koji se ne libe da uđu u kružni tok jeste kada se uključuje svetlosni signal, to jest žmigavac. Prilikom ulaska u kružni tok, ukoliko se ne isključujete na prvom izlazu, treba uključiti levi pokazivač pravca. Prilikom izlaska iz kružnog toka potrebno je blagovremeno obavestiti druge učesnike u saobraćaju uključivanjem desnog žmigavca.

Evo još jednog videa koji vam može pomoći u boljem shvatanju pravila vožnje u kružnom toku:

VIDEO Kako jedan stranac koji živi u Srbiji vidi srpske vozače:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    22. maj 2018 | 12:46

    Nista ne razumem,ali nema veze

  • Mls

    22. maj 2018 | 10:45

    Kruzni tok je resenje za mesta gde postoji vozacka kultura. Ovde se prvenstvo prolaza odredjuje po ceni automobila i da li je u pitanju vozac taksija ili dostavnog vozila

  • zarko

    22. maj 2018 | 10:49

    Stvar je vrlo jednostavna. Ljudi ne umeju da voze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA