Kako da se student odmah zaposli?

Da li je diploma merilo znanja i spremnosti za ulazak u poslovni svet? Tokom studentskih dana mladi dobijaju nadu i grade očekivanja da će nakon napornog rada i učenja, zasluženo dobiti posao i započeti karijere za koje su se vredno pripremali

  • 1

Da li će se to zaista i desiti zavisi od nekoliko faktora, ali ono što je definitivno jeste da posao često ne dolazi samo zahvaljujući onome što na diplomi piše. To prepoznaju kompanije, svesne toga da između svršenog studenta i njihovog novog radnika nedostaje jedan stepenik – stepenik koji će svu teoriju učiniti primenljivom u praksi. Ako uzmemo u obzir način na koji milenijalsi, koji većinski čine ciljnu grupu kompanijama za zapošljavanje, razmišljaju, dolazimo do toga da često programi prakse nisu ono što ih motiviše i zadovoljava njihova očekivanja. Ono što je dobro je da ipak postoje kompanije koje se itekako bave ovom temom i kreiraju programe koji su po meri savremenih generacija.

Na prvom mestu, milenijalsi vole da budu nagrađeni za ono što rade i da im svaki napor otvara opcije za rast i napredak u budućnosti. Sve to je prepoznala kompanija Nelt kada je kreirala program prakse Dobar start. Dobar start ima za cilj još bolji finiš! Cilj programa je da mladim i ambicioznim studentima i diplomcima omogući da razvijaju svoje poslovne veštine u oblasti prodaje i da budu plaćeni za to. Na konkurs se do 30. maja mogu prijaviti svi apsolventi, studenti završnih godina i master studija koji imaju vozačku dozvolu B kategorije, znaju engleski jezik i žele da se usavrše za rad na poziciji Key Account Manager-a.

Foto: Promo

- Uspeh ovog plaćenog programa prakse koji realizujemo četvrti put potvrđuje da je neophodno uspostaviti vezu sa mladima još u fazi završavanja formalnog obrazovanja i tako usaglasiti njihova očkivanja sa očekivanjem kompanija. Sektor prodaje je jedno od najperspektivnijih mesta u Neltu, i otvara brojne mogućnosti za usavršavanje te zbog toga pozivamo studente da se prijave i uz Dobar start ostvare još bolji finiš - izjavila je Marija Kosanović, supervizor za regrutaciju i selekciju.

U periodu od osam meseci polaznici dobijaju priliku da rade na nekoliko pozicija u okviru sektora prodaje i stiču znanja kroz rad sa mentorima, kao i kroz formalne treninge i radionice.  Polaznici rade u dodeljenim timovima i sa mentorima, ali funkcionišu i kao grupa sarađujući međusobno na organizovanim zajedničkim trening-aktivnostima, prezentacijama kao i na neformalnim druženjima. U svakoj fazi programa vrši se adekvatna procena stručnih znanja, a najbolji učesnici dobijaju stalno zaposlenje u kompaniji Nelt.

Zainteresovani studenti se mogu prijaviti popunjavanjem formulara i više o programu saznati na sajtu ili facebook stranici kompanije Nelt.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA