≫ 

Danas je Sveti Simon Zilot: Ako izgovorite jednu rečenicu, veruje se da ćete oterati bolest iz kuće

I Svetog Simeona su nevernici razapeli kao i Isusa Hrista

  • 5

Sveti Simon Zilot dolazi iz Kane Galilejske i lično je poznavao Gospoda Hrista i njegovu majku, pošto Kana nije daleko od Nazareta. I kada se Simon ženio, na svoju svadbu pozvao je Gospoda Isusa sa učenicima, ali pošto im je tokom slavlja nestalo vina, Isus Hrist pretvorio je vodu u vino.

Videvši takvo čudo, simon je poverovao u Gospoda Hrista, i odmah ostavio i nevestu i svadbu i kuću, i pošao za njim. Zbog toga i bi prozvan Zilot, to jest Revnitelj, jer ga božanska ljubav prema Hristu toliko zanela, da je prezreo i nevestu i sve svetovno radi ljubavi Božje. Zbog toga je uvršćen među učenike Hristove i postao je jedan od dvanaestorice apostola.

Ovih 8 predmeta trebalo bi da poseduje svaki pravoslavni dom: Proverite da li imate sve

Primivši na dan Pedesetnice sa ostalim svetim apostolima Duha Svetoga koji siđe u vidu ognjenih jezika, sveti Simon Zilot proputova Mavritaniju i Afriku propovedajući Hrista. Pošto je uspeo da mnoge prosveti rečju evanđelskom i obrati veri Hristovoj, on bi od nevernika namučen i najzad na krstu raspet kao i njegov Gospod.

Da biste oterali bolest iz kuće izgovorite ovu molitvu:

- Apostole Sveti Simone, moli Milostivoga Boga, da oproštaj grehova podari dušama našim.

VIDEO: Zašto sveci pravoslavne crkve nisu optočeni dijamantima?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza zemunac

    23. maj 2018 | 12:36

    SLAVA I MILOST SVETOM SIMONU ZILOTU.

  • Zaljubljenja

    23. maj 2018 | 12:30

    Devojke koje zele da se udaju treba da se mole ovom apostolu. Cak mu je i akatist sastavljen za molitvu za pronalazanje bracnog druga. Ali uvek imajte na umu da je brak krst koji se zajedno nosi za spasenje. Znaci bez prevara. Bolje se casno razvesti nego varati i izgubiti dusu. Sveti Simone Zilote pomozi nam tvojim molitvama i zastiti nas od necistih sila

  • Renata

    23. maj 2018 | 12:02

    Prezreo ono sto je Bog dao ljudima a to je svetost braka? SK je vec bilo svadbeno veselje znaci da su vec bili vencani. Pre svega ova prica je sumnjiva,u Svetom Pismu se ne spominje. Takodje vecina apostola je bila u braku I Isus im nije rekao da ostave svoje zene i decu jer bi to bio greh.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA