≫ 

Da je danas živ, bio bi najponosniji otac: Čuvao je Slobodana Miloševića, a njegov sin sada čuva srpsku decu od droge (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je zlatnu medalju za zasluge Slobodanu Milenkoviću iz Policijske uprave za grad Beograd, sinu Miloševićevog telohranitelja Sente Milenkovića

  • 25

Da je danas živ, Senta Milenković, najpoznatiji srpski telohranitelj i policijski general, senka bivšeg predsednika Slobodana Miloševića, bio bi najsrećniji otac.

Njegov naslednik, Slobodan Milenković, načelnik odeljenja za narkotike u Policijskoj upravi za grad Beograd iz ruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića primio je zlatnu medalju za zasluge.

Aleksandar Vučić uručuje Sentinom sinu Slobodanu zlatnu medalju za zasluge na proslavi Dana policije Foto: Marko Jovanović

SENTA JE BIO LJUDINA I VELIKI PROFESIONALAC! Mrkonjić OTVORIO DUŠU i ispričao sve o čuvenoj SLOBINOJ SENKI

I dok je njegov otac čuvao Slobodana Miloševića, mlađi Milenković sad čuva decu i Srbiju od droge. Milenković je zaslužan za odlučnu borbu protiv narkotika, što je rezultiralo zaplenom velikih količina droge i njeno sklanjanje s ulica, kao i hapšenjem vodećih narko-dilera u Beogradu u poslednje dve godine otkako je na čelu odeljenja.

"Senta, majstore!" uzvikivali su studenti tokom demonstracija devedesetih Foto: e-stock.us

Na žalost, Senta nije dočekao da vidi sina kako prima visoko priznanje. Preminuo je pre dve godine i sahranjen je na Centralnom groblju u Beogradu.

POSMRTNI MARŠ ZA SENTU! Policija, političari i fudbaleri na sahrani SLOBINOG VERNOG DRUGA i TELOHRANITELJA (FOTO)

Slobodan Milenković se, kao i otac, zaposlio u MUP Srbije. Ipak, ne može se reći da je baš u potpunosti krenuo očevim stopama. Naime, Slobodan je karijeru započeo u beogradskoj kriminalističkoj policiji, dok je njegov otac Senta radio na obezbeđenju ličnosti najvišeg ranga.

Istorijska scena: Senta sa Miloševićem na stepeništu tadašnje Skupštine Jugoslavije kada je izabran za predsednika zemlje koje više nema Foto: Profimedia

Policijski general u penziji je punih 11 godina bio Miloševićev prvi pratilac i njegova verna senka. Stariji Milenković je postao poznat javnosti kada je na pomenu 600. godina od Kosovskog boja, statirao iza leđa tadašnjeg šefa države, Slobodana Miloševića s rukom na oružju.

Senta nije bio samo čuvar, već i šofer. Vozio je šefa i 7. marta 1992. u „tojoti karini 2“, kad je na njih u Ulici vojvode Putnika, iz suprotnog smera naletelo drugo vozilo. Skrenuo je i udario u betonski zid.

U stopu iza Miloševića: Senta na jednom od službenih putovanja s predsednikom Foto: Profimedia/AFP

Milošević je primljen na VMA, ukazana mu je medicinska pomoć i pušten je na kućno lečenje, zbog lakšeg potresa mozga, zbog čega i nije otišao na pregovore u Brisel. Kasnije su se pojavile priče da je Senta sve iscenirao kako bi poštedeo šefa od neprijateljske diplomatije EU.

Ova epizoda dobrodošla je studentima u zimskom protestu 1996/97. da se našale i pokažu da, osim što ima onih što čuvaju i voze predsednika, ima ko i da mu piše. Na transparentima su ispisali: „Slobo, ne menjaj vozača“ i „Senta, majstore“.

Susret u Moskvi: Sleva na desno - Danilo Ž. Marković, Borislav Milošević, Slobodan Milošević, Senta Milenković i Jevgenij Primakov, bivši ruski šef diplomatije Foto: Profimedia/AFP

U toku svog angažmana kao Miloševićev telohranitelj, Senta je bio čuvar Marka Miloševića i Slobin lični vozač. A koliko je Milošević bio oduševljen Milenkovićem najbolje govori Miloševićeva rečenica koju su svi mediji često navodili: "Od ovog čoveka neću se odvajati do kraja života".

NEĆU OD NJEGA DA SE ODVAJAM DO KRAJA ŽIVOTA! Ove reči rekao je Sloba o Senti - NAJBOLJEM TAJNOM AGENTU na Balkanu

Pored Milenkovića , predsednik Srbije za Dan policije i MUP-a Srbije uručio je zlatne medelje za hrabrost policajcu Radoslavu Lazoviću iz Policijske uprave za grad Beograd i za posvećenost službi Darku Lukoviću iz Uprave kriminalističke policije.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uručio je srebrne medalje - za hrabrost Saši Maraševiću iz Policijske uprave u Kragujevcu, za zasluge Đuru Mandiću načelniku Policijske uprave Sremska Mitrovica, a za posvećenost službi Predragu Stankoviću iz Policijske uprave za grad Beograd.

Povodom Dana policije ministar Stefanović uručio je medalje najboljim među najboljima Foto: Marko Jovanović

Na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine, direktor policije Vladimir Rebić uručio je bronzane medelje - za hrabrost Vladimiru Obradoviću iz Vatrogasno-spasilačke brigade, za zasluge Bobanu Milinkoviću iz Uprave saobraćajne policije i za posvećenost službi Sonji Cvetković iz Uprave granične policije.

VIDEO Pogledajte svečani defile za Dan policije

I. Č./Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovo

    28. maj 2018 | 00:20

    Telohranitelj-general,to nije bilo ni kodBroza,Staljina,ni drugih diktatora,samo u ludoj drzavi

  • Raspucin

    28. maj 2018 | 07:41

    Sve je dobro dok su namere ispravne

  • Samostalni car

    28. maj 2018 | 00:57

    Mladi ljudi a uspesni. Bravo ministre. Nastavite da forsirate mlade i pametne ljude koji ce uspostaviti sistem pravih vrednosti i kriminalce staviti tamo gde treba a to je iza resetaka. Cestitke za nagradjene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA