≫ 

"Noćni vukovi" već deceniju praše putevima i šire bratstvo sa Rusijom: Sada imaju jaku poruku za "Anđele pakla" koji su stigli u Jagodinu (FOTO)

Srpski "Noćni vukovi" danas slave 10 godina postojanja

  • 7

Stereotip da su bajkeri "ružni, prljavi i zli" u potpunosti ruši motoklub "Noćni vukovi", koji je sebi u misiju stavio da promoviše i čuva patriotsku tradiciju i neprolazne civilizacijske vrednosti. Na današnji dan pre tačno deset godina u Srbiji je nastao klub ljubitelja motociklizma "Night Wolf MG Srbija", koji se ubrzo transformisao u ogranak ruskih "Noćnih vukova", motokluba osnovanog 1989. godine čiji se članstvo broji u hiljadama u velikom broju evropskih zemalja.

Vođa srpskog ogranka "Noćnih vukova" Saša Savić najavljuje da će decenija od osnivanja biti proslavljena velikom feštom koja će u duhu delovanja ovog motokluba imati humanitarni karakter.

5 najozloglašenijih moto-bandi na svetu: "Anđeli pakla" su danas stigli u Srbiju, a oni su na čelu paklene petorke (VIDEO)

- Jubilej ćemo slaviti 15. i 16. juna na Adi Ciganliji, ulaz će biti besplatan, a od posetilaca očekujemo da daju novčani doprinos organizacijama koje će biti naši gosti. To su udruženja koja se bave prikupljanjem sredstava za lečenje dece od karcinoma, zatim udruženje "Ćirilica" koje čuva tradiciju našeg pisma i drugi koji deluju u skladu sa našim ciljevima - objašnjava Savić.

Saša Savić/ Foto: Facebook/Privatna arhiva

Najdraži gosti stići će iz Rusije sa kojima ih povezuje neraskidivo prijateljstvo.

- Naša misija je očuvanje srpsko ruske istorijske baštine, kulture, vere, svega što nas povezuje. Osim u Srbiji imamo članove u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Različitih smo profesija, od fizičkih radnika do doktora nauka i akademika, ali svima nam je zajedničko patriotizam i ljubav prema Rusiji - kaže Savić, po profesiji koordinator unutrašnje kontrole za jug Srbije u AMSS.

"Noćne vukove" u Rusiji predvodi Aleksandar Zaldostanov poznatiji kao Hirurg što mu je i zanimanje, a članovi ovog moto kluba važe za velike prijatelje Vladimira Putina. Savić sa ponosom ističe da je šest puta bio u društvu ruskog predsednika, te da je nosilac pet njihovih odlikovanja, uključujući i jednog kojim ga je nagradilo Ministarstvo odbrane ruske federacije.

Srpski Noćni vukovi postoje 10 godina/ Foto: Facebook/Privatna arhiva

- Rado odlazim u Rusiju, naravno, na motoru, bar dva puta godišnje za rođendan našeg kluba i u avgustu na Krim gde se održava "Bajk šou". Imao sam prilike da upoznam visoke ruske zvaničnike i među njima imam mnogo prijatelja - kaže Savić.

Zamoljen da prokomentariše dolazak "Anđela pakla" u Srbiju, Savić kaže da im želi sve najbolje.

- Svako je izabrao svoj put kojim će voziti. Među njima imam drugove, svakom motociklisti želim sve najbolje. Poštujem svačiji izbor, tradiciju i kulturu pod uslovom da ne vređa našu - zaključuje Savić.

VIDEO: Ko su "Noćni vukovi" i zašto od njih strahuje Evropa?

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA