≫ 

Krava Penka kriminalac! Bugari hoće da je ubiju, jer je nezakonito prešla u Srbiju i tako prekršila EU zakone

Osumnjičili kravu da je ilegalno napustila EU? Kazna - smrt

  • 30

Krava Penka, koja samo što se nije otelila, moraće da bude ubijena po insturkcijama iz Brisela, jer je iz Bugarske "Ilegalno" prešla granice Evropske unije i ušla u našu zemlju, zbog čega se smatra "pretnjom po bezbednost".

"Plači Srbijo, umiru ti sela": Tužna pesma o surovoj istini srpskih seljaka pogodila pravo u metu

Penka je pre nekoliko nedelja otišla je sa jedne farme u bugarskom selu Kopilovci, a njen vlasnik Ivan Haralmpijev tvrdi da je to učinila jer su je jurili vukovi. Lutajući po pašnjacima i njivama dospela je i do naše zemlje. Carinici i ograde je nisu zaustavile.

Posle dve nedelje Haralampijeva je kontaktirao čovek iz Srbije i javio mu da je pronašao njegovu kravu. Životinja je dovedena natrag u Bugarsku, gde ju je pregledao veterinar, ali onda su usledili novi problemi.

Penka je uz to na putu da se oteli Foto: Milena Đorđević

Bugarske vlasti obavestile su Haralampijeva da će kravu morati da uspavaju zbog rigoroznih pravila Evropske unije koji se odnose na "zaštitu bezbednosti".

Koliko god bizarno zvučalo, ona nije imala urednu dokumentaciju za prelazak granice.

- Prešla je granice EU i ne može ponovo da bude na toj teritoriji. Prema naredbi zvaničnika, veterinar će uskoro doći i uspavaće je - rekao je njen očajni vlasnik za lokalnu televiziju.

I pored potvrde srpskih graničara da je sve u redu i da Penka bez problema može da se vrati u Bugarsku, vlasti te zemlje će ipak morati da postupe prema pravilima EU.

- To nije naša odluka. Moramo da ispunjavamo norme koje nam dolaze iz Brisela - rekao je veterinarski službenik Ljubomir Ljubomirov.

Prema pravilima Evropske komisije za transport goveda preko granice, krave kao što je Penka treba da budu legalno predstavljene na granici, odnosno da imaju dokumentaciju koja potvrđuje da su zdrave.

Ovlašćeni veterinar na teritoriji koja nije u EU mora da potpiše sertifikat kako bi potvrdio da životinja ispunjava sve tražene uslove.

VIDEO: Ova kravica je došla na doručak....u kuhinju!

 

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA