≫ 

Dunavski park u Novom Sadu dobio je nove, preslatke stanare (VIDEO)

U pitanju su divlje patke koje ovde dolaze povremeno i pretežno borave kod jezera

  • 5

Novi Sad je bogatiji za 11 novih sugrađana. U pitanju su mali žuti pačići, stari tek nekoliko dana koji vreme pretežno provode uz majku obilazeći Dunavski park i odmarajući u hladu vrbe.

Kako je ovih dana u Novom Sadu izrazito toplo, oni sa mama-patkom silaze često i do vode kako bi se osvežili u jezeru i svi su već dobri plivači. Građani koji su se zatekli u Dunavskom parku i primetili 11 novih stanara, sa oduševeljem ih pozdravljaju i fotografišu.

U Upravi Gradskog zelenila za 021.rs navode da patka i pačići koji su se izlegli u Dunavskom parku nisu njihovo vlasništvo, već da se radi o gostima. Kako navode u "Zelenilu", patke koje građani mogu da vide u Dunavskom parku su divlje, dolaze povremeno i pretežno borave kod jezera, gde se ove godine rodilo i ovih 11 pačića.

PREDATOR IZ DUNAVSKOG PARKA: Ovo je kornjača koja je unakazila labudiće (VIDEO)

Mada "Zelenilo" nema obavezu da brine o ovim životinjama, kao nekada o labudovima Isi i Bisi, čuvari parka će ih sigurno obilaziti i obratiti pažnju da ih neki neodgovorni posetilac ne uznemirava.

Podsetimo da je do pre nekoliko godina u parku redovno boravio par labudova, koji su decenijama nosili ime Isa i Bisa, iako su tokom godina menjani parovi. Ise i Bise više nema nakon što je nepoznati pas jedne noći ubio Bisu i labudiće, a Isa je premešten u zimovnik.

Pošto je to bio poslednji u nizu nasrtaja na labudove, jer se pre toga dešavalo da ih napadaju i neodgovorni građani, "Zelenilo" je donelo odluku da ne vraća labudove dok se ne steknu uslovi za njihov boravak u Dunavskom parku, ali to se do danas nije desilo.

U parku je bilo i pataka, ali su i one uklonjene i sada se samo mogu povremeno videti divlje, poput ovih novih. Takođe, "Zelenilo" je svojevremeno uklonilo i sve kornjače, među kojima je bilo i onih koje su, prema tvrdnji tog javno-komunalnog preduzeća, ubile labudiće. 

VIDEO Cela vojska je krenula na kupanje:

(Telegraf.rs/021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Н. С.

    6. jun 2018 | 12:41

    Тужна сам због Бисе и Исе. Дунавски парк је био много лепши и богатији са њима. Недостају ми јако. Било би лепо да ови лепотани остану. Само да се поново не нађе нека будала којој ће они сметати

  • mima

    6. jun 2018 | 14:30

    stvar o su preslatki maleni i mama

  • pop

    7. jun 2018 | 16:58

    Mnogo su slatke a ne kao ove u mojoj zgradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA