≫ 

Vozači, kreće sezona odmora: Ovo su najkritičnije tačke na srpskim putevima (MAPA)

Policija najavljuje i pojačanu kontrolu

  • 1

Turistička sezona je tek počela, ali na putevima su već primetne veće gužve zbog čega iz Saobraćajne policije pozivaju vozače da poštuju saobraćajne propise, ali i najavljuju pojačane kontrole kako bi se povećala bezbednost na putevima.

Vozač trole dobio kaznu zbog bahate vožnje: Mora da plati 10.000 dinara jer je ugrozio putnike (FOTO)

Na putevima u užičkom kraju saobraćaj je pojačan, posebno ka Crnoj Gori.

- U delu Prijepolja iznad Užica, gde postoji mogućnost odrona koji su nepredvidivi, a mogu ugroziti bezbednost saobraćaja, u Limskoj dolini, u Priboju. Međutim, brzom intervencijom to ćemo otkloniti - napominje Slobodan Božović, tehnički direktor AD "Putevi" Užice.

Upozoravaju da na Koridoru 10 treba biti pažljiv na delu auto-puta između Ražnja i Aleksinca, i dalje od Niša prema Pirotu, ali i na najkritičniju deonicu na Sićevačkoj klisuri na putu od Niša prema bugarskoj granici, gde se često zbog neprilagođene brzine ili umora vozača dešavaju saobraćajne nesreće.

Biće pojačane kontrole na putevima, prenosi RTS.

- Naročitu pažnju usmerićemo na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji su najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda, a to su prekoračenje brzine i upravljanje pod dejstvom alkohola - navodi Goran Zlatković, oficir Odeljenja saobraćajne policije PU Niš.

Policija u Kraljevu upozorava vozače da poštuju saobraćajne propise, da pre polaska na put provere tehničku ispravnost vozila, na putovanje kreću odmorni i prave češće pauze tokom vožnje.

- Da se suzdrže od nebezbednog i nepropisnog preticanja na nepreglednim mestima. To namerno napominjem jer postoji kritična deonica puta od Kraljeva ka Raški - ukazuje Ivan Vučetić, komandir Saobraćajne policije PU Kraljevo.

Brzinu kretanja vozila kontrolisaće savremenim radarima, a iznenađenje mogu da budu i specijalno opremljeni presretači.

Pogledajte VIDEO: Kako jedan stranac koji živi u Srbiji vidi srpske vozače

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radomir.

    8. jun 2018 | 07:32

    Naj kriticnije tacke su rupe na putevima i nedostatak signalizacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA