≫ 

Danas je najtopliji dan ove godine: Temperatura preko 34 stepena, subjektivni osećaj ubija u pojam, na snazi upozorenje (FOTO)

Od početka godine nije bilo toplo kako će biti danas

  • 0

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo sa najvišom temperaturom do 34 stepena Celzijusa, ali subjektivni osećaj biće kao da je 40 stepeni, zbog čega će se ova radna nedelja završiti najtoplijim danom od početka godine.

Kako je moguće da nas letovanje uvek ispadne skuplje? Cene u evrima, mi ih plaćamo u dinarima, i to nije sve!

Ovaj petak biće vrhunac vrućina koje su više od proseka za ovo doba godine i prate nas sve od aprila, a propaćen je pojačanom košavom koja je takođe toplog karakatera.

Prema prognozi RHMZ, najveće vrućine očekuju nas između 14 i 18 sati, tako da se u tom periodu ne preporučuje boravak napolju svima koji to mogu da izbegnu. Obavezna oprema u zasada najtoplijem danu u 2018. godine jesu flašica vode i kapa na glavi.

U Novom Sadu subjektivini osećaj do 36 stepeni Printskrin: Accuweather

U Beogradu će najviša dnevna temperatura sezati do 32 stepena, a širom zemlje se kretati između 30.i 34. podeoka.

I u Beogradu letnje temperature Printskrin: Accuweather

Među najtoplijim gradovima u Srbiji biće Negotin, Niš, Kragujevac, Beograd i Novi Sad, dok će svežije biti na planinama.

Niš i Negotin među najtoplijima u Srbiji Printskrin: Accuweather

Širom zemlje najavljen je visok nivo UV zračenja, te iako je je ideja o dugom rukava na ovim temperaturama mnogima nepodnošljiva, pri jakom suncu nezaštićena koža lako bi mogla "plane". Zbog toga bi barem kreme sa zaštitnim faktorom već trebalo da postane deo svakodnevne nege do kraja leta.

Visok nivo zračenja očekuje nas i tokom vikenda Printskrin: RHMZ

Osveženje se očekuje u večernjim časovima, kada će se širom zemlje najtopliji dan u godini završiti kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Lekari savetuju građanima da se za uspešno izlaženje na kraj sa visokih temperaturama pridržavaju uputstava o načinu ishrane, uzimaju vodu i napitke u odgovarajućim količinama, zaštite od spoljnih uticaja u boravišnom i radnom prostoru, a posebno tokom boravka na otvorenom prostoru i doziraju fizičke aktivnosti.

Svim građanima se preporučuje da imaju redovne obroke - obavezan doručak, lagan ručak, lagana večera i dve dnevne užine, koji će sačuvati snagu, održati dobru koncentraciju i okrepiti organizam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA