Krenuli su od nule, a sada se za njihovom "budževinom" okreću: Od krntije napravili Nacionalnu klasu sa sve đuntom sa sitnim nutom (FOTO)

Svaki deo je sastavljan posebno, svaki štraf je promenjen, a onda je i ukrašen

  • 6

Narandžasti fića koji se bukvalno raspadao, bez patosa, loših vrata, a da ne govorimo o mašini, za šest meseci postao je "Nacionalna klasa" Prokuplja. On je stvoren zahvaljujući ljubavi, upornosti i timskom radu Stefana i Dragana Stolića i Nenada Stojanovića. Skoro je identičan legendarnom fići kojeg vozi Dragan Nikolić u kultnom filmu.

- Krenuli smo bukvalno od nule. Svaki deo je sastavljan posebno, svaki štraf smo menjali. Kada smo završili mehanički deo, usledilo je ulepšavanje - ponosno sada posle uloženog truda kaže Dragan Stolić.

Fića iz Nacionalne klase, Foto: Telegraf

On dodaje da je za svu trojicu to bio izazov. Uz to malo su ga doradili i sada fića krstari Prokupljem i privlači pažnju prolaznika.

- Kada smo ga prvi put izvezli, zaista su se svi okretali. Mislim da je Prokuplje podržalo našu priču, jer se vidi da je prolaznicima drago kada ga vozimo - dodaje Nenad.

Fića Nacionalna klasa, Foto: Telegraf

Iako na početku možda nisu verovali u uspeh i kako priznaju, često im je dolazilo da od svega odustanu, nisu se predavali.

Fića ja napravljen u Prokuplju, Foto: Telegraf

- Neke delove je bilo teško nabaviti. Često smo čekali dugo da se negde u Srbiji pojavi neki oglas u kojem se prodaje neka fićina olupina, pa smo je kupovali samo zbog jednog jedinog dela. To nam je najviše vremena oduzimalo i najviše nas demoralisalo, ali sada je na sve to stavljena tačka i konačno je naš automobil kompletan- ponosno dodaje Dragan Stolić kojeg u Prokuplju svi znaju po nadimku Daci.

Isti je vozio Dragan Nikolić, Foto: Telegraf

Kako je ovaj završen, a ostalo je puno neiskorišćenih delova, ko zna, možda uskoro osvane još jedan primerak!

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    9. jun 2018 | 12:52

    Za mene to nije samo obicna mehanika i aoto-limarija , za mene , a verujem i za mnoge druge , ja prava umetnost , i vise od toga. Taj trud i rad , u mnogim zemljama sveta se neverovatno ceni i skupo placa . Na prvom mestu su kolekcionari , zatim nostalgicari , i na kraju ljubav u svom poslu . Ne volim amerikance , ali oni to praktikuju kao televizijske emisije , koje su jako gledane , i gde bas televizija finansira taj trud i umetnost .

  • Ja

    9. jun 2018 | 11:44

    Od olupine napravili krntiju.

  • Mile renta bubreg

    9. jun 2018 | 10:52

    A koliko moze da razvije...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA