≫ 

Olujni vetrovi i grmljavina uskoro stižu u Srbiju, a ovi delovi su prvi na udaru: Nepodnošljiva sparina može da znači samo jedno

Posle Hrvatske i Crne Gore, na redu je i Srbija

  • 7

Jako nevreme svakog trena obrušiće se na Srbiju nakon jučerašnjeg vrelog dana i mnogo svežije noći. Veoma dugačka linija vremenskih oluja trenutno je formirana od juga Banata, preko celog Pomoravlja, sve do juga Srbije i severa Makedonije, a karakterišu je snažni pljuskovi, grmljavina i vetrovi.

- U narednim satima taj grmljavinski sistem premeštaće se severno i severozapadno od trenutno pogođene teritorije. U toku poslepodneva najviše na udaru će biti Vojvodina, Pomoravlje, delovi istočne, jugoistočne pa i južne Srbije. Svuda će biti padavina, a lokalno i grada, grmljavinskih nepogoda i olujnog vetra - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Nevreme tutnji crnogorskim primorjem: Pijavica podigla dva aviona u vazduh u Tivtu, juri dalje ka Budvi. Oluja čupala drveće i uništila bolnicu (FOTO) (VIDEO)

Ove subote se niko neće sunčati Printskrin: RHMZ

On savetuje posebnu opreznost jer se radi o opasnim meteorološkim pojavama. Uparene sa visokim temperaturama, one stvaraju nepodnošljivu sparinu, koja ne ugrožava samo zdravstveno stanje bolesnih i osetljivih, već svih stanovnika.

Nevreme koje je zahvatilo Hrvatsku i Crnu Goru danas će se obrušiti na Srbiju Printskrin: RHMZ

- Posebna opasnost je svakako grad, ali i to velike količine padavina koje će se izliti u kratkom vremenskom intervalu. Na taj način lako može doći do zapušenja odvoda i potopljenih kolovoza, što je samo razlog više da dodatnu pažnju obrate učesnici u saobraćaju - upozorava meteorolog.

VIDEO: Ulicama Sarajeva teku reke, pada grad veličine oraha

SINOĆ U SREMSKOJ MITROVICI ORKANSKI VETROVI

Tokom noći najopasnije je bilo na severu Vojvodine, u Sremu i zapadu Srbije.

- U Sremskoj Mitrovici smo sinoć imali baš orkanske vetrove sa preko 122 kilometara na čas, a bilo je i grada širom područja ovog mesta. U Subotici je istovremeno cele noći grmelo i pala je ogromna količina kiše - preko 30 litara po metru kvadratnom - objašnjava Đurić.

Na udaru istog jakog nevremena juče su bile Hrvatska i Crna Gora. Srbija je danas, ali kako Đurić kaže, kod nas nepogode, iako nezanemarljive, ipak neće biti takvog inteziteta kao u susednim zemljama.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanje

    9. jun 2018 | 14:11

    To nevreme cekam od juce ali nikako da dodje

  • EU

    9. jun 2018 | 13:52

    Bez panike samo ;-)

  • Utesitelj

    9. jun 2018 | 14:59

    Bog pokaziva da nema zasticenih tek ce nam stizati uzasnih jakih olujnih nepogoda nocas je pucalo sa svih Strana gospode smiluj se tvojoj deci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA