Meštani ovog sela ne smeju iz kuća: Kad ih vidi agresivni komšija, iskoči sa sekirom u rukama. Policija ne preduzima ništa (FOTO)

Iako se svaki slučaj regularno prijavi policiji, najviše do sada bilo je da ga na kratko privedu u policijsku stanicu. Uputili smo zatev Policijskoj upravi u Prokuplјu da nam odgovore na pitanja zašto je on još uvek na slobodi, ali već pet dana enma odgovora

  • 28

Meštani sela Berilјe kod Prokuplja su u panici i trpe veliki pritisak od S.D., koji ima zdravstvenih problema, a koji stalno napada komšije. Tako je u poslednje dve nedelјe izvršio više napada, detetu izbio bubnu opnu u školskom dvorištu, naneo teške ovrede dvojici meštana, sa sekirom šetao po selu.

Iako se svaki slučaj regularno prijavi policiji, najviše do sada bilo je da ga na kratko privedu u policijsku stanicu. Uputili smo zatev Policijskoj upravi u Prokuplјu da nam odgovore na pitanja zašto je on još uvek na slobodi, ali već pet dana enma odgovora.

Traži se vlasnik konja u Prokuplju: Ostavio ih je nasred raskrsnice, oni slobodno šetaju gradom danima (FOTO)

- Svi su u panici, ali niko neće da svedoči protiv njega, jer se plaše. Ja sigurno neću da stanem i svedočiću u mom slučaju - kazao nam je R.A. kojeg je taj komšija napao i naneo mu četiri ubodne rane nožem prošle subote. U napadu je učestvovao i brat S.D.

Ono što je najgore je da su te noći obojica učestvovala u napadu na mene - kaže žrtva napasnika; Foto: Telegraf

Kako kaže R.A. motorom se sa suprugom vraćao iz nedavno otvorenog restorana u selu, kada je prvo iz mraka izletela flaša i pogodila ga u glavu.

- Bilo je to nadomak moje kuće. Onda je iskočio sa bratom, moju jaknu su mi stavili preko glave i zadao mi je ubode nožem. Supruga je vrištala i pokušavala da dozove pomoć. Onda su pobegli, a ona me je odvela do prokupačke bolnice. I onda je sutradan mahao sekirom, pa ga je supruga opet prijavila, ali su ga samo sproveli do kuće. Tek posle dva dana je uhapšen, kada ga je još jedan komšija prijavio i kada smo nas četvorica rekli da će da damo izjave. On je ozbilјna opasnost za ovu sredinu i mi moramo da zaštitimo svoje porodice - kazao nam je R.A.

Policijska uprava u Prokuplju nije se oglašavala povodom incidenata; Foto: Telegraf

On dodaje da je te noći popio kafu, jer je pod ozbilјnom terapijom, a da je prethodno bratu napadača skrenuo pažnju da ih maltretira.

- Tada mi je njegov brat preporučio da ga bijem. Rekao sam da neću da maltretiram bolesnog čoveka. Ono što je najgore je da su te noći obojica učestvovala u napadu na mene. Sada je ipak S.D. zatvoren, verujem na kratko, a njegov brat koji je učestvovao u napadu je na slobodi - dodaje naš sagovornik.

Iako samo se u utorak obratili Policijskoj upravi u Prokulјu sa zahtevom da nam odgovore na pitanja zašto obojica nisu uhapšeni i zašto je S.D. odmah po hapšenju pušten, još uvek nam nije stigao dogovor.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    17. jun 2018 | 15:47

    To bolje pitajte tužioca jer je on taj koji odlučuje da li će neko u pritvor ili na slobodu.

  • marko

    17. jun 2018 | 20:07

    a ja pitam drzavu zasto je na slobodi psihicki bolesnik iz vrbasa koji je u leto 2015 u sred centra vrbasa iz cista mira sa vise od 30uboda nozem izbo coveka ni krivog ni duznog?pre njega ubo je devojku na stanici u kuli.Lecio se 3 meseca u bolnici u vrbasu ali su njegovi roditelji garantovali za njega i slobodan je ide po ns i okolini i pitam drzavu sta ako opet ubije nekoga?

  • Raša

    17. jun 2018 | 16:25

    I sa je reakcija organa nepravde? Naravno, pušten na slobodu. I kad ubije sedmoro ili desetoro, organi koji bi trebali da štite građane ostanu u čudu i neverici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA