≫ 

Dok su me babice porađale, doktor je jeo jabuku, a posle ušivanja "na živo", u meni je zaboravio gazu: Jeziva ispovest porodilje iz Šapca

Doktor je gledao kako čupam kosu i molim ga da samo malo stane, jer ne mogu više

  • 51

Nataša Pjevalica iz Šapca pre 20-ak dana postala je majka po treći put. Već je dva puta prošla kroz iskustvo rađanja i mislila je da ništa ne može da je iznenadi, ali, kako to obično biva, stvarnost je demantovala.

S obzirom da je završila medicinsku školu i da je verovala u čast svoje struke, odlučila je da trudnoću prati u Domu Zdravlja u Šapcu. Sa trudnoćom je sve bilo kako treba do samog momenta porođaja u Opštoj bolnici u Šapcu.

- U bolnici ne postoji posteljina. Pet dana smo mi porodilje ležale u sobi na krvavim caršavima, bez jastuka, čak smo jod za pranje morale da nosimo od kuće. Sve trudnice pregledane su na istoj posteljini na kojoj je rađen CTG - kaže ona.

Nataša objašnjava da su babice bile divne, ali da joj to nije mnogo značilo, jer je glavnu reč imao doktor.

- Pre svega, doktor nije dozvolio da mi daju na vreme doze epidurala uz reči "neka je, nisu ovo nikakvi bolovi". U tom trenutku ja sam trpela bolove već 20 sati.  Zatim, dok su me babice porađale on je u sali stajao naslonjen na kolica sa instrumentima i jeo jabuku - priča Nataša.

Ona objašnjava da je bebi pupčanik bio obmotan oko glave i da su babice su imale poteskoća da je izvuku, ali da taj podatak nigde nije zabelezen, ni na otpusnoj listi.

- Za sve to vreme doktor nije prilazio. Onda dolazi deo sa ušivanjem, gde on počinje da me ušiva bez lokalne anestezije pod izgovorom da sam pod epiduralom, iako pre toga nije dozvolio anesteziologu da mi da dozu. Ne znam koliko konaca imam, ali doktor je gledao kako čupam kosu i molim ga da samo malo stane jer ne mogu više i kada sam se skoro onesvestila samo su otvorili vrata od terase uz reči "evo, još koji minut, gotov sam" - priča ona.

Kada je, napokon, stigla na odeljenje pomislila je da je tu kraj mukama.

- Sutradan u viziti doktori su samo prošli pored porodilja, a 24 sata od porođaja, kad sam otišla na tuširanje, iz sebe sam izvukla ogromnu gazu koju je doktor zaboravio. Sada posle toliko dana dobijam temperaturu koja ide do 41 stepen i nalaze mi bakteriju koju sam verovatno zaradila u bolnici baš od te gaze. Primam terapiju od koje mi nije mnogo bolje i žele da me ostave u bolnici, a ja se samo pitam kome da ostavim bebu od 20 dana i još dvoje dece - kaže ona.

Nataša objašnjava da ne želi nikoga da tuži, nisu joj potrebne pare, samo je htela da njenu priču čuju.

Kontaktirali smo sa bolnicom u Šapcu kako bimo i od njih čuli šta se sve tačno izdešavalo na porođaju i kakvi uslovi vladaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali nismo ništa uspeli da saznamo. Direktor je, rekli su nam, na poslovnom putu. Bolnica je, kažu, upoznata sa ovim slučajem, ali će javnosti da se obrate tek kroz dva, tri dana.

VIDEO:  Neverovatno! Ova trudnica vrti obruč, ali ne oko struka

(G. Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    20. jun 2018 | 17:08

    @FANTOM@ To sto je tvoja snaja imala drugacije iskustvo ne znaci da zena laze! Da se nisi mozda ti poradjao pa znas u kakvim uslovima se trudnice poradjaju? Posteljine nema vise od 20 godina, soavacice koje moras uzeti bolnicke, iscepane, flekave od krvi. Rukavice ne bacaju vec peru i zimi suse na radijatoru. Anesteziju ti daju samo ako platis a sivenje na zivo je normalna praksa uz obrazlozenje - vise ce te boleti anestezija nego sivenje. Kada bi sve zene iznele svoja negativna iskustva deca se u Srbiji ne bi vise radjala. Nego, kad izadjes iz bolnice sa svojim cedom, zaboravis na sve muke koje si preziveo. Zato se stidi za vise nego uvredljiv komentar koji si ostavio. Nadam se da ces se kad tad naci u situaciji da te siju na zivo pa se onda opet oglasi!

  • Patriota

    20. jun 2018 | 16:17

    Nisi mu dala novce zato se tako ponasao.Trebao je neko pre samog porodjaja "lepo popricati " sa ovim doktorom...

  • Wohoo

    20. jun 2018 | 19:06

    U stomaku nosis 8 meseci,da ti posle tolikog vremena kazu da je Daunov i da mora da se radi prekid trudnoce. Neznanje ili neinteresovanje...Ne bih mogla reci sta je. A vidim dole komentare gde pisu da smo mi zene postale preosetljive i razmazene. Kako vas nije sramota pisati tako nesto? Ne mozete osetiti to naravno,ali sebi dajete prava da vredjate!!! Stidite se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA