Na fakultetima više slobodnih mesta nego što ima srednjoškolaca

Na Pravnom fakultetu prijavljeno je oko 520 brucoša, što je manje nego prošle godine

  • 7

Prvog dana prijavljivanja za upis osnovnih akademskih studija u Srbiji očito je da na fakultetima ima više mesta nego srednjoškolaca, ocenila je prorektorka za studije i upravljanje kvalitetom Univerziteta u Beogradu Nada Kovačević.

Kovačević je navela da je na fakultetu bezbednosti prijavljeno više od 260 kandidata, na Pravnom fakultetu oko 520, što je, kaže, manje nego prošle godine.

Verovali ili ne, Srbija je na vrhu tabele najuspešnijih univerziteta: Srušena je i Velika Britanija

Ona je nakon Sednice Senata Univerziteta u Beogradu novinarima rekla da na ETF-u ima više od 1.000 prijava, Matematičkom fakultetu više od 850, kao i da sa Stomatološkog fakulteta kažu da imaju više prijava u odnosu na prošlu godinu.

- Farmaceutski fakultet ima oko 200 prijava, Tehnički fakultet u Boru manje nego prošle godine. Osetiće se da imamo manje srednjoškolaca i da ima više mesta nego prijava za upis - rekla je Kovačević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banderas

    20. jun 2018 | 15:45

    Da li to ustvari znaci da su se kvalitet i znanje profesora na fakultetima pogorsali ,ili znaci da je studiranje preskupo ukoliko nisi na "drzavnim jaslama" ili sta???

  • IQ

    20. jun 2018 | 22:38

    Znaci dolazimo polako do onoga ko zadnji izadje neka ugasi svetlo....

  • Zoki

    20. jun 2018 | 22:40

    MINISTRE, odmah reagujte. Pa da li ste vi normalni, zasto ste doneli zakon da iz sedmog, ne moze da se upise osmi strpen, pa nemamo svi para da decu skolujemo u Beograd sve cetiri godine, stam vas bilo, treba stugenti da se pobune...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA