≫ 

Doktor koji je proglasio usnulu baka Radojku iz Kikinde mrtvom izbačen iz Hitne pomoći

Doktor Zoran Krasin koji je proglasio Radojsku S. (69) mrtvom ne radi više u Hitnoj službi, već je prabačen u Prvu zdravstvenu stanicu, gde je lekar opšte prakse

  • 17

Doktor Zoran Krasin iz Kikinde koji je pre nešto više od mesec dana proglasio mrtvom Radojku S. (69), korisnicu Starog doma Gerontološkog centra, a sutradan ustanovio da je živa, više ne radi u Hitnoj službi.

Dr Krasin tvrdi da je uradio sve što je bilo u njegovoj moći i u skladu sa strukom.

Doktor koji je baka Radojku proglasio mrtvom o "čudu neviđenom": Samo što infarkt nisam dobio! (FOTO)

- Nakon 26 godina provedenih u Hitnoj službi više tamo ne radim. To je sve što mogu da vam kažem. Svako dalje pominjanje mog imena u javnosti, ali i tog slučaja, narušava moj profesionalni integritet - izjavio je dr Krasin.

Direktorka Doma zdravlja u Kikindi, u čijem je sastavu i Hitna medicinska služba, dr Biljana Marković, potvrdila je medijima da je Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta rada utvrdila da je dr Krasin napravio stručnu grešku i da je zato sankcionisan.

- Kažnjen je opomenom pred otkaz i prebačen je na drugo radno mesto da ne može da bude mrtvozornik. On sada radi kao lekar opšte prakse u Prvoj zdravstvenoj stanici - rekla je dr Marković i dodala da je slučaj dr Krasina sada u rukama Ministarstva zdravlja.

Sahrana je već pripremana za Radojku, kada je ona počela da se pomera Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP, Alamy

Inače, Radojka S., i dalje se nalazi u Gerontološkom centru, a njeno zdravstveno stanje je nepromenjeno. Starateljka Jovana Krvopić potvrđuje da je na istim pozicijama kao i pre mesec dana.

- Apsolutno nemam ništa protiv doktora koji je prvo konstatovao smrt, a onda utvrdio da je baka Radojka živa. Ona je imala kliničku smrt, a mi nikog ne teretimo niti imamo takve namere. Ljudi u Hitnoj službi rade svoj posao. Možda je doktor i pogrešio, ali nema velike štete zbog toga. Hvala bogu, baka Radojka je živa. Njeno zdravstveno stanje je isto kao i pre ovog slučaja. Ona je nepokretna i dementna - rekla je Krvopićeva.

Radojka Stankov (71) iz Kikinde preminula je u noći između utorka i srede u Gerontološkom centru. Bila je mrtva tačno 10 sati i samo pukom srećom nije sahranjena. Ili još preciznije, samo pukom srećom pre toga nije prebačena u hladnjaču pre sahrane. Telo je odneto u kapelu staračkog doma, porodica obaveštena o njenoj smrti, odštampane su i polepljene umrlice, raka se pripremala, ali Radojka je odlučila da njeno vreme za onaj svet gore još nije došlo.

"Smrt" je nastupila u 2 posle ponoći, piše u zvaničnom izveštaju lekara. Ipak, kako sada stvari stoje, baka je samo zaspala.

Kako je ležala pored jednog preminulog dede, Radojku su ujutro radnici našli sa nogom prebačenom preko njega. Objašnjavali su to mišićnim refleksom, koji se često događa i posle smrti, ali kad je baka progovorila i uspravila se, bilo je jasno da je u ovom slučaju neko ozbiljno pobrkao lončiće.

VIDEO: Ljube kip umesto sina: Predrag i Jelica četiri i po godine tragaju za ubicom svog jedinca Marka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sram

    21. jun 2018 | 08:38

    Tvoj profesionalni integritet? Zena bi doco bila živa zakopana, alo!!! Ajde zatvori oči i zamisli tu situaciju sebi.

  • Bgd

    21. jun 2018 | 08:12

    To su "doktori" koji su ispite polagali preko bubica ili preko debele veze. Srbija, zemlja kupljenih diploma. Užas.

  • Crni

    21. jun 2018 | 08:34

    Al su ga kaznili iz kola u kancelariju...Njemu dm lakse em bolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA