≫ 

Umesto prvog letnjeg vikenda - jesen: Kada padne noć temperatura će biti samo 10 stepeni, posmrzavaćemo se! (FOTO)

Hladni front nadvija se nad Srbijom, na planinama za vikend tek koji stepen iznad nule

  • 9

Pljuskovi, grmljavina, jak vetar i temperaturni šok obeležiće sutrašnji dan, najavili su iz Republičkog hidrometeoroloskog zavoda , a grad koji je oko 14 sati pao na Pančevo u to je bio samo uvertira.  

Današnja vremenska prognoza (21. jun 2018.): Topao i oblačan dan, a tek ponegde pljuskovi sa grmljavinom (VIDEO)

Promena vremena uočljiva je već ovog četvrtka, inače prvog dana leta. Dok se u jednom delu zemlje smenjuju sunčani intervali i zadržavaju toplota i sparina, na istoku i zapadu Srbije, kao i u južnom Banatu, već su se stvorili uslovi za pljuskove sa grmljavinom i olujnim vetrom, javlja metereolog Đorđe Đurić.

Zdravo leto, zbogom leto Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Znatno jača promena vremena stiže nam u toku noći i u petak, u sklopu veoma izraženog hladnog fronta koji će preći preko cele Srbije i na svom putu će uslovljavati kišu, grmljavinu, nagli pad temperature i olujni vetar. Može biti i grmljavinskih nepogoda i grada, ali oni će brzo proći. Najbitnije je da nas očekuje pravi temeperaturni šok - temperatura će biti u naglom padu i nakon maksimalnih 21 na severozapadu do 27 na jugoistoku dobiti za oko 10 stepeni hladnije vreme - kaže Đurić.

Foto: Printskrin/hidmet.gov.rs

Do večeri će živa na podeoku pasti sa 30. na 20, a ponegde i na 15. ili 10. podeok, upozorava on i savetuje svima da pripreme džemepere i jakne. 

VIDEO: Užice posle stravičnog nevremena, grad kao posle apokalipse

- U petak uveče čekaju nas jesenje temeperature. Subotnje jutro biće veoma hladno - sa temeperaturama oko 10 stepeni, a na planinama tek koji stepen iznad nule. U toku dana čeka nas razvedravanje i prolećno vreme. U nedelju popodne opet će doći do razvoja oblačnosti, koja se nastavlja i posle vikenda, tako da ćemo u utorak imati pravu jesen - objašnjava on.

VIDEO: Poplava na Voždovcu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Asdf

    21. jun 2018 | 16:19

    Bolje da se obucem nego da se gusim po gradskom prevozu jer po ovakom paklu klime ne rade. Dovodite ljude u opasnost a silne pare za karte uzimate!

  • Dr_sokrates

    21. jun 2018 | 17:09

    Kukuuu, šta ce radimo :O

  • Ljubica

    21. jun 2018 | 19:11

    Asta bi sa onih 55 vrelih dana?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA