≫ 

Današnja vremenska prognoza (23. jun 2018. godine): Hladno jutro, ponegde sa kišom i vetrom (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite Viva travel vremensku prognozu sa Katarinom, Kristinom i Sarom

  • 1

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite Viva travel vremensku prognozu sa Katarinom, Kristinom i Sarom.

Ove letnje dane provedite sa agencijom Viva travel na prelepim plažama najtraženijih destinacija - Grčka, Italija, Turska, Španija i Egipat.

U Srbiji u subotu tokom jutra veoma hladno, na jugu i istoku oblačno, ponegde sa slabom kišom. Nakon veoma snažnih predfrontalnih nestabilnosti i grmljavinskih oluja sa veoma obilnim pljuskovima, do Srbije je stigao i hladni front sa zahlađenjem.

Tokom dana u svim predelima očekuje se pretežno sunčano, povremeno uz oblačnost i biće veoma sveže za ovo doba godine. Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar, na istoku Srbije jak, uveče u slabljenju. Minimalna temperatura od 8 do 14°C, maksimalna dnevna od 16 do 22°C.

Jutro u Srbiji sveze ponegde sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana pretežno sunčano i toplo, posle podne na severu i u planinskim predelima lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Na istoku, jugoistoku i jugozapadu zemlјe mestimično slaba kiša. U centralnim i zapadnim krajevima postepeno razvedravanje. Na severu u većini mesta vedro.

U Beogradu u subotu jutro veoma hladno za ovo doba godine. Tokom dana biće sveže, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Minimalna temperatura 10°C, maksimalna dnevna 21°C.

U Beogradu bez padavina,kao i u vecem delu Srbije,danas ostavite kisobran po strani.

Srbija narednih dana

U Srbiji u nedelju suvo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Biće sveže za ovo doba godine, maksimalna temperatura od 19 do 23°C. U ponedeljak sa juga povećanje oblačanosti, a na jugu i jugozapadu očekuje se i kiša.

U utorak i sredu oblačno i kišovito, dok se obilnije padavine očekuju u južnijim predelima. Biće i dalje sveže za ovo doba godine.

U Beogradu u nedelju suvo, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Biće sveže za ovo doba godine, maksimalna temperatura do 22°C. U ponedeljak povećanje oblačnosti. U utorak i sredu promenljivo oblačno i kišovito. Biće i dalje sveže za ovo doba godine.

Iznad većeg dela Evrope uglavnom sunčano i suvo. U Varšavi i Atini oblačno i kišovito. Najhladniji gradovi biće Berlin i Stokholm gde će maximalne temperature iznositi 16C.Najtopliji grad biće Madrid sa 35C.

Biometeorološka situacija može imati povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe, ali se izvestan oprez ipak savetuje cerebrovaskularnim i psihičkim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu bolova u kostima i zglobovima, glavobolјe i nervoze. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i oprez u saobraćaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA