≫ 

Novosađanka kupila meso za nedeljni ručak, a kada je došla kući imala je šta i da vidi: Od ovoga će vam se smučiti život (FOTO)

Piletina je bila zelenkaste boje i užasno je smrdela

  • 7

Zgrožena gospođa iz Novog Sada objavila je fotografiju mesa koje je kupila pre dva dana. Kada je odlučila da spremi ručak imala je šta i da vidi. Piletina je bila pokvarena.

Kupila je hranu u restoranu, a kada je dobila svoj obrok - smučio joj se život od onoga šta je u njemu videla (VIDEO)

Naime, prema rečima Novosađanke, ona je meso kupila uveče oko 23 časa, a već sutradan je zatekla jeziv prizor.

Piletina je bila zelenkaste boje i užasno je smrdela.

- Kupljeno 23 časa, a danas već pokvareno i smrdi. Šta mi jedemo nismo ni svesni - objavila je zabrinuta žena.

Unos pokvarenog mesa često dovodi do trovanja hranom. Ono što je alarmantno je da i sveže meso može da bude otrovno, evo kako da to prepoznate.

OBAVEZNO PROVERITE DATUM I BOJU MESA

Iako sve radnje izbegavaju praksu prodavanja pokvarenog mesa, može da se desi da zaborave da izbace meso kome je tog dana istekao rok. Ne smete kupovati takvo meso.

Meso može da bude pokvareno i ukoliko nije istekao rok trajanja. Ukoliko je u paketu prekrivenom folijom dobra je ideja da pažljivo proverite boju mesa.

Pokvareno meso; Foto: Facebook

Ispravno meso živine može biti od plavo-bele do žute boje, a ispravna sirova svinjetina je sivo-roza, dok boja mlevenog mesa može biti varljiva. Boja sirove junetine često se povezuje sa crvenom bojom, ali to može biti varljivo. Crvenkasta boja nije prirodna boja sveže govedine, a do nje dolazi zbog kontakta mesa sa vazduhom.

MIRIS MESA

Najbolji način za utvrđivanje da li je meso ispravno je da proverite njegov miris. Ako miriše neprijatno, najverovatnije ne biste trebali da ga pojedete. Piletina ima prepoznatljiv miris kada počne da se kvari. Neke radnje će koristiti hemijske dodatke kako bi meso ostalo crveno čak i kada mu se približava krajnji rok trajanja tako da je miris najbezbjedniji način provere.

Pokvareno meso često dobija sluzavu teksturu zbog množanja bakterija na njegovoj površini.

Nedovoljno kuvano meso ume da bude jednako loše po organizam kao i pokvareno, tako da je uvek bolje dobro pripremiti meso koliko god voleli "krvav" biftek.

VIDEO Upotreba antibiotika za proizvodnju mesa, preti velikom smrtnošću ljudi:

(K.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • R line

    25. jun 2018 | 15:39

    Ta gospodja prvo nema oči a potom ni svog ličnog mesara nije stekla za te svoje godine stoga sve što joj se dešava je po meni sasvim opravdano....

  • Jaca

    25. jun 2018 | 13:37

    Ih pa koliko se to meni puta desilo...a kupujem u mesarama i velikim marketima,ne vredi ni ici svadjati se

  • Bakičica

    25. jun 2018 | 13:15

    Meni se desilo da sam, devedesetih, kupils pile na pijaci, u zatvorenom delu koji je predvidhen za to, donela kuci i stavila da ga pečem celo u Zepterovoj posudi, na ringli. Posle nekog vremena pidignem poklopac da okrenem pile, kad gore izmileli mali, sitni, beli, valjda pobegli od toplote. Odmah iznesem i bacim sve a kad sam sledeceg dana otišla na pijacu obratim se ženi koja mi je prodala i sve joj ipričam. Uporno je tvrdila da nisam kod nje kupila. Sad skoro sce kupujem u vecim marketima i obavezno gledam datume na proizvodima. 😅😃😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA