Da više nikada nijedno dete ne izgubi život: Glavna ulica na Divčibarama konačno dobija rešenje za to (FOTO)

Preduzeću za puteve "Valjevo" je naloženo da uradi projekat za postavljanje potrebne saobraćajne signalizacije na Divčibarama

  • 9
Divčibare, pešački prelazi Foto: Telegraf

Trotoar je nedavno urađen na glavnom putu koji vodi kroz Divčibare, međutim, na njemu nema nijednog obeleženog pešačkog prelaza, niti druge signalizacije. Ovaj problem je aktuelizovan nakon što je na Divčibarama nastradao desetogodišnji dečak iz Subotice, koji je bio na rekreativnoj nastavi.

Divčibare nema nijedan pešački prelaz: Učiteljice rukama zaustavljaju saobraćaj da bi deca prešla ulicu

Taj put je u nadležnosti "Puteva Srbije", preduzeća koje je izdalo nalog da se uradi projekat postavljanja potrebne saobraćajne signalizacije na regionalnom putu koji vodi kroz centar Divčibara.

Preduzeću za puteve "Valjevo", koje održava regionalne saobraćajnice u našem kraju, je naloženo da uradi projekat za postavljanje potrebne saobraćajne signalizacije na Divčibarama.

- Danas su naši inženjeri, zajedno sa nadzornim organom iz "Puteva Srbije" na Divčibarama. Na licu mesta bi trebalo da odrede gde će biti postavljena saobraćajna signalizacija na glavnom putu koji prolazi kroz Divčibare. Mi smo spremni da u kratkom roku obavimo sve ono što "Putevi Srbije" budu zahtevali od nas - rekao je direktor PZP "Valjevo" Mihailo Marković.

Preduzeću za puteve "Valjevo" je naloženo da uradi projekat za postavljanje potrebne saobraćajne signalizacije na Divčibarama Foto: Telegraf

Trotoar uz glavni put koji vodi kroz Divčibare postavljen je nedavno u dužini od 2,2 kilometara, na potezu od nekadašnjeg kampa "Breza" do "Vidika". Međutim, na tom potezu nema nijednog pešačkog prelaza, tako da su vaspitači i nastavnici prinuđeni da, decu koja borave na rekrativnoj nastavi, prevode sa jedne na drugu stranu ulice, na nebezbedan način.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je najavio da će lokalna samouprava postaviti potrebnu signalizaciju na lokalnim putevima, koji vode ka glavnom putu na Divčibarama, kako bi saobraćajnice na u tom turističkom mestu bile što bezbednije.

Na Divčibarama svake godine boravi više od 160.000 turista, a među njima, veliki je broj dece, koji u ovoj turistički centar dolaze na rekreativnu nastavu.

(S.S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    28. jun 2018 | 14:59

    Zašto prvo treba neko da pogine da bi se setili da naprave neke promene na bolje što se tiče bezbednosti saobraćaja??!!?

  • roditelj

    28. jun 2018 | 14:56

    ZASTO TEK SADA????? Kako je moguce da je mesto sa toliko posetilaca bilo bez pes. prelaza i OZNAKE DA PRELAZE DECA KAO KOD SKOLE??? Tako se kod nas rade mnoge stvari, TRALJAVO I NEODGOORNO. Za smrt onog deteta su krivi i oni sto nisu obelezili PP.

  • Gorgeous

    28. jun 2018 | 15:52

    NAJAVILI da će uraditi, NIŠTA još uvek NISU URADILI a i sumnjam da će skoro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA