≫ 

Najistrajnija učiteljica u Srbiji: Već 6 godina poklanja đacima knjige, iako škole nemaju para za to

Učiteljica Ljiljana smatra da je ovo najlepši način da se završi nastavna godina i da je to pažnja i nagrada, ali i potvrda za đake

  • 0

Ljiljana Sokolović, učiteljica u Osnovnoj školi „Nikodije Stojanović Tatko“, ne prekida tradiciju podele knjiga odličnim učenicima na kraju školske godine, iako ih već deceniju nema u ovoj školi. Ona nađe način da obezbedi nove knjige svojim odlikašima i sa posvetom im ih uruči na Vidovdan kada se tradicionalno uručuje đačke knjižice osnovcima.

Ona je sa ovom praksom krenula pre šest godina, tako da njeni odlikaši uvek budu nagrađeni za uspeh, a pre svega za trud koji ulažu kako bi sa najboljim ocenama završili razred.

Sokolović kaže da smatra da je ovo najlepši način da se završi nastavna godina i da je to pažnja i nagrada, ali i potvrda za đake.

- Želim da se zahvalim svim donatorima koji me podržavaju svih ovih godina i koji su svesni značaja ovog dara za dobre učenike. Na taj način ih i motivišemo da nastave da u svoje školovanje ulažu trud i rad koji je siguran put do uspeha – kazala je Sokolović.

Ona objašnjava da se školovala u vremenu kada je knjiga bila obavezan poklon za odličan uspeh.

- Pogled na policu sa knjigama mi je dokaz da je to najbolji poklon za đački uspeh. Knjiga ostaje kao trajno svedočanstvo na uspeh i lepo je uvek otvoriti požutele stranice i pročitati pohvalu. Potrudila sam se da nastavim tradiciju mojih nastavnika i učitelja i da mojim đacima podarim sećanje na đačke dane – naglašava učiteljica.

Škole su prestale sa ovom praksom iz finansijskih razloga. Ipak, pored Sokolovićke, tradiciju čuva i Osnovna škola „9. oktobar“ koja i dalje deli knjige svim odličnim đacima. Ostale škole, njih pet koje su u prokupačkoj opštini, nažalost, to više ne čine.

Osnovne škole u Finskoj samo spolja liče na one u Srbiji:

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA