≫ 

Oglasila se turistička inspekcija zbog najnovijeg skandala subotičke agencije

Turistička inspekcija prati stanje i dalje će sve putnike koji se obrate inspekciji obavestiti o načinu podnošenja reklamacije

  • 1

Turistička inspekcija kontrolisala je u maju subotičku agenciju "Sun & sea" i tom prilikom nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, kažu za Telegraf u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pa ipak, nepuna dva meseca kasnije turisti koji su uplatili letovanja preko ove agencije ostali su bez aranžmana, a vlasnik Miroslav Despi otpustio je radnicu i pobegao u Mađarsku.

Agencija "Sun & Sea" nije imala svoje aranžmane, već je prodavala letovanja drugih organizatora. Osim što mnogima nije ni rezervisala odmor, za pojedine turiste uplatila je samo depozit.

Vera Božić Trefalt, pomoćnik ministra za sektor turističke inspekcije objašnjava da je Ministarstvo po saznanju da postoji problem izvršilo vanredan inspekcijski nadzor.

Još jedan turistički skandal: Agencija "Sun & Sea" prevarila putnike, vlasnik pobegao u Mađarsku

Foto: Facebook

- Dana 27. juna konstatovano je da agencija ne radi i da je na ulazu u agenciju istaknuto obaveštenje "Godišnji odmor", bez navođenja u kom periodu i do kad će trajati - objašnjava Božić Trefalt.

Ona ističe da je do sada primljeno šest žalbi koja se odnose na turistička putovanja kupljena u turističkoj agenciji "Sun & Sea".

- Tri su rešene u korist putnika. U dva slučaja organizatori su potvrdili da putnici neće imati problema prilikom realizacije aranžmana, a u jednom slučaju u pitanju je bila rezervacija smeštaja, za koju je agencija prebacila novac hotelu i rezervacija je potvrđena od strane hotela - kaže Božić Trefalt.

Za ostale tri žalbe rešavanje je u toku i odnose se na putovanja koja bi trebalo da se realizuju u julu i avgust.

- Putnici su informisani o svojim pravima. Turistička inspekcija prati stanje i dalje će sve putnike koji se obrate inspekciji obavestiti o načinu podnošenja reklamacije, a kasnije i predstavke inspekciji - napominje sagovornica Telegrafa.

Jedva čekali leto i zamalo izgubili glave:

(Gorica Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robi

    29. jun 2018 | 19:03

    Nasao bih ja njega za moje pare u misijoj rupi, ako nebi ja ima koji to rado rade za dnevnicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA