"Budi prvi diplomirani di-džej na svetu": Mnogi se smeju bilbordima Megatrenda, a još ne znaju ko će studentima držati predavanja

Usijale su se društvene mreže, ali i telefoni na Megatrendu. Svaki bi brucoš da bude DJ

  • 12

"Budi prvi diplomirani di-džej na svetu", poziv je koji već nekoliko dana krasi bilborde u Beogradu. Idući tim tragom, saznali smo da Fakultet za kulturu i medije Univerziteta Megatrend od naredne školske godine ima novi smer - za diplomiranog di-džeja.

Tako svi oni koji bi želeli da se ozbiljno posvete ovoj karijeri, sada imaju priliku za to. Ići će na fakultet četiri godine, kao i svi studenti, a za razliku od ostalih kolega sa drugih smerova - koji praksu rade u redakcijama ili agencijama, budući školovani DJ-evi će praktično znaje sticati na malo zanimljiviji način.

Ovo pitanje je na prijemnom ispitu za Oksford: Potrebno je da pogodite koje su boje šeširi

Iako su se društvene mreže usijale, a komentari na njima različiti - od podsmešljivih, do odobravajućih, kako nam je na Megatrendu rečeno, ni na jednom smeru nisu imali toliku "navalu" studenata, kao na ovom, novom.

- Tačno je da smo u okviru našeg Fakulteta za kulturu i medije otvorili novi smer, gde ćemo školovati na četvorogodišnjim studijama DJ-eve. Prve dve godine su opšte, a treća i četvrta godina su specijalističke i tada će predavanja držati najeminentniji stručnjaci u području kulture, muzike, scenskog nastupa, muzičke produkcije, scenografije, tehnike i tehnologije - kaže rektor Univerziteta Megatrend, Mića Jovanović.

- Pored eminentnih profesora, već smo u pregovorima da praksu drže veliki svetski i domaći DJ-evi, poput Boba Sinklera i Dejvida Gete. Mislimo da ćemo već u novembru imati prvu praktičnu nastavu - dodaje.

Mića Jovanović/ Foto: Milena Đorđević

U svetu ima nekoliko fakulteta na kojima postoje slični smerovi.

- Koliko mi znamo, na ovim prostorima ovo je prvi put da je otvoren smer za akademsko školovanje za DJ-eve. Mi se nismo vodili ni za jednim programom koji već postoji, već smo ga sami kreirali onako kako smo mislili da je najbolje. Naravno, u saradnji sa uspešnim DJ-evima i profesorima - objašnjava Jovanović.

Prošlo je samo nekoliko dana otkad su se u Beogradu pojavili bilbordi sa reklamom za novi smer, a na Fakultetu je već došlo do ozbiljnih promena.

- Toliko su nam se usijali telefoni da smo morali da dodamo još dve koleginice u info službi, kako bi se javljale na telefon i davale informacije. Stvarno je odziv neverovatan, više nego ikad na bilo kom smeru - kaže rektor Megatrenda.

VIDEO: Prvi pravoslavni fakultet u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Но комент

    2. jul 2018 | 11:50

    Шишај овце

  • Strucnjakowsky

    2. jul 2018 | 14:19

    Nemam fakultet i nije me sramota,bolje da ga nemam nego da imam Megatrend.

  • Kole

    2. jul 2018 | 13:18

    Znam da diplomirnai dj zvuči smešno, al onda će taj baja po nečijoj preporuci da dođe u državno preduzeće tresne diplomom o sto i kaže ja imam visoko obrazovanje, evo je i diploma.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA