Direktor Megatrenda otkriva koje će predmete imati budući di-džejevi: Među predavačima će biti i italijanski milioner sa zveri u gaćama

Prema rečima Miće Jovanovića, rektora Megatrenda, Zaštita od narkotika će biti jedan od najvažnijih predmeta na smeru

  • 1

Jedan od najvažnijih predmeta na novom smeru univerziteta Megatrend - diplomirani komunikolog di-džej, koji će obrazovati buduće di-džejeve, biće Zaštita od narkotika. Kako kaže Mića Jovanović, rektor ovog univerziteta, biće to jedan od najvažnijih predmeta u okviru smera.

"Budi prvi diplomirani di-džej na svetu": Mnogi se smeju bilbordima Megatrenda, a još ne znaju ko će studentima držati predavanja

Mića Jovanović, rektor Megatrenda, Printskrin: Tanjug

- Angažovaćemo stručnjake iz područja psihijatrije, psihoterapije, psihologe koji će predavati taj predmet. Činjenica je da na svim tim, da tako kažemo, žurkama, koje organizuju di-džejevi, ima puno korišćenja narkotika, što se nama, naravno, kao obrazovnoj instituciji ne dopada ni malo. I onda smo taj predmet uveli koji ne postoji ni na jednoj drugoj visokoškolskoj instituciji, čak i u visokoškolskim institucijama koje se bave medicinskim naukama - navodi Jovanović.

Zato su, priča Jovanović, rešili da angažuju najpoznatije stručnjake i da na trećoj i četvrtoj godini predavanja objasne studentima koliko su droge štetne.

- Jedna vrhunska di-džej muzika, da li je to kombinacija rokenrola, popa ili neke druge muzike može da se sluša i da uzdigne mladu populaciju, publiku, bez korišćenja narkotika. To je naš cilj - objašnjava Jovanović.

Ovako izgleda poziv budućim brucošima, Foto: Instagram/megatrenduniversity

Znači da di-džejevima neće biti nimalo lako, moraće da poznaju bar osnove psihologije.

- Naravno - kaže Jovanović.

On navodi da je danas razgovarao sa di-džejem Đanlukom Vakijem (51). Italijan je inače milioner i plejboj (u slobodno vreme), a često nastupa i kao di-džej, a u našem narodu je poznat kao veoma poželjan i obdaren muškarac.

Italijanski milioner ponovo pokazao ZVERINU, i to u vrelim pozama sa 26 godina mlađom SEKS-BOMBOM! (FOTO)

Đanluka Vaki, Foto: Instagram/gianlucavacchi

Italijanski milioner skvasio svoju zver, a onda mu je prišla vrela Julija... (FOTO)

- On je obećao da će da dođe početkom oktobra da otvori školsku godinu i posebno smo pričali o tome i on se potpuno slaže da pravi di-džej, kvalifikovani, školovani di-džej mora da podigne publiku bez ovih dodatnih, uslovno rečeno, sredstava za uzdizanje, dakle bez narkotika, bez droga, bez lakših droga, težih droga i eto, mislim da ćemo u tome da uspemo - navodi Jovanović.

UPIS OD OVE ŠKOLSKE GODINE

Mića Jovanović tvrdi da će se budući di-džejevi upisivati od ove školske, 2018. godine. Osim Zaštite od narkotika, učiće i istoriju muzike, metodologiju rada di-džejeva, planiranje i organizaciju di-džej događaja, muzičko-scenski nastup, dizajn zvuka, kreativno muzičko računarstvo, o marketingu elektronske muzike...

Dejvid Geta, Prinstkrin: YouTube/George Benedetto

- Početak školske godine za taj smer je ponedeljak, 1. oktobar i verujemo da će neki od di-džejeva otvoriti školsku godinu. U komunikaciji smo sa Dejvidom Getom, Bobom Sinklerom... Probaćemo da pričamo sa Getom sada dok je na Egzitu. Neko od njih će otvoriti školsku godinu na ovom smeru za di-džejeve - najavljuje Mića Jovanović.

VIDEO: Drumska strela, najbrža srpska formula

(J. V/j.vucic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA