≫ 

Današnja vremenska prognoza (10. jul 2018. godine): Još danas sa kišom i pljuskovima, od sutra razvedravanje (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu s Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

  • 7

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu s Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima, grmljavinom i temperaturom do 27 stepeni, saopštio je RHMZ. 

Duvaće slab do umeren vetar zapadnih pravaca, a više padavina očekuje se pre podne i sredinom dana. Krajem dana razvedravanje. Jutarnja temperatura biće od 14 do 17 stepeni, a najviša dnevna od 20 do 27 stepeni.

Kiša će padati u toku prepodneva u Vojvodini,  zapadnim i centralnim delovima Srbije, a zatim se očekuje porast vazdušnog pritiska sa zapada i manje vlage u vazduhu.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje o porastu vodostaja na 11 reka sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima.

Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, kao i na bujičnim vodotocima u široj okolini Beograda moguća su manja lokalna izlivanja.

Vanredna situacija trenutno je na snazi na teritoriji Čačka i 11 opština: na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delu teritorije opština Gornji Milanovac, Priboj, LJig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana, Kosjerić i Petrovac na Mlavi.

Izlivanje reka Foto: Marko Jovanovic

I u Beogradu će danas biti promenljivo oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a više padavina se očekuje pre podne i sredinom dana. Jutarnja temperatura biće oko 17, a u  najtoplijem delu dana prijatnije vreme i u Beogradu, do 25 stepeni.

U Srbiji u sredu sunčano i toplije. U toku noći u Vojvodini naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U četvrtak promenljivo oblačno. U toku jutra i dela prepodneva pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u Vojvodini, a posle podne i uveče samo u zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije.

U petak sunčano i toplo. Posle podne i uveče na zapadu i jugozapadu očekuje se ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. U subotu sunčano i toplo.

Maksimalna temperatura narednih dana kretaće se od 26 do 31°C, samo će u četvrtak u Vojvodini biti malo svežije.

U Beogradu narednih dana sunčano i toplo, samo se u četvrtak očekuje promenljivo oblačno. Maksimalna temperatura biće uglavnom od 27 do 29°C.

VREME U EVROPI: Na severozapadu i jugoistoku Starog kontinenta danas je moguća kiša sa pljuskovima i grmljavinom. U ostalim predelima očekuje se suvo vreme.

Najniža temperatura biće na severozapadu sa temperaturom do 20°C, a najtoplije na jugu Španije sa temperaturom i do 40°C. Najtopliji grad u Evropi danas je Madrid sa maksimalnih 35 stepeni.

Na Balkanskom poluostrvu promenljivo oblačno, samo još u nekim predelima očekuje se kiša i pljuskovi sa grmljavinom. U oblasti Jadrana i na jugu sunčano, maksimalna temperatura od 24 do 32°C

Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod astmatičara, nervno labilnih osoba, kao i kod osoba sa varirajućim krvnim pritiskom. Kod meteoropata moguća je pospanost, neraspoloženje i bolovi u kostima i zglobovima. U saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Pogledajte jutarnju:

(Kristina Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prijatelj

    10. jul 2018 | 09:48

    Brutalna je voditeljčica. :)

  • Sydney

    10. jul 2018 | 14:02

    Brate, pa ima li lepše vremenske prognoze? Kristina Stojanović svako slovo sam upamtio? Kakav glas, kakav stas, kakva voditeljka majko mila što si me rodila?

  • BinSr

    10. jul 2018 | 11:15

    Auu ko je ova lepa zemljakinja!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA