≫ 

Uplašeni lekari u Kruševcu iz žene izvadili tumor od 30 kilograma: Bili smo iznenađeni jer nikada nismo videli tako nešto

Da bi tumor dostigao 30 kilograma, procenjuje se da mu je bilo potrebno oko pet godina

  • 1

Na Ginekološko-akušerskom odeljenju kruševačke Opšte bolnice, šestočlani tim lekara uklonio je tumor jajnika težak čak 30 kilograma.

Operacija je trajala 50 minuta, kaže specijalista ginekolog akušer, doktorka Slavica Vukanic i dodaje da je zahvat izveo uigran tim lekara.

Tumor ubica težak 18 kilograma i dug pola metra izvađen je iz stomaka žene na VMA: Srpski hirurzi uspeli su nemoguće (FOTO)

Da je promena na jajniku neobično velika i da će zahvat biti složen, lekari su očekivali, ali ne i to da će tumor biti benigni i težiti cak 30 kilograma.

- Jako smo bili začuđeni, uplašeni, iznenađeni, jer nikada nismo videli tako nešto. To je bila formacija bledoružičaste boje, koja je bila sa izraženom vaskularnom šarom, dosezala do grudne kosti. Napred slobodna, pozadi u priraslicama. Sve smo mi to lepo oslobodili. Postoperativno takođe se gospođa lepo oporavila, peti dan je otišla kući, sedmi dan je došla na kontrolu i sve je bilo onako kao što se samo može poželeti - dodaje Vukanić.

Da bi tumor dostigao 30 kilograma, procenjuje se da mu je bilo potrebno oko pet godina, a kod malignih promena taj rok je često kraći.

- Za jajnik je potrebno relativno možda kratko vreme da bi se on razvio, do godinu dana, ili nešto malo više. Dok na primer, malignom obolenju grlića je potreban neki period od pet do sedam godina da bi to neko minimalno oboljenje prešlo u zloćudno - doktor Blagoje Milovanović, načelnik GAO Opšte bolnice "Kruševac".

Dr Blagoje Milovanović, načelnik GAO Opšte bolnice "Kruševac" Printskrin/RTS

VIDEO: Zbog raka grlića materice Srbija je puna siročadi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    16. jul 2018 | 00:20

    Ako su lekari zaista dali takvu izjavu , onda je to pitanje njihove stručnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA