Ogromna gužva na graničnim prelazima ka Srbiji: Vozači polako gube strpljenje (FOTO) (VIDEO)

Na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, saobraćaj se odvija u pet traka

  • 3

U Srbiji se danas očekuje umereniji intenzitet saobraćaja, ali i dalje pojačan na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj. Kako javlja naš izveštač sa lica mesta, na izlazu iz Grčke u Makedoniju čeka se sat i po vremena, a na ulazu još toliko. Gužva na graničnim prelazima je ogromna, a strpljenja sve manje.

Neverovatna fotka iz beogradskog autobusa: Ovaj dečko je sigurno jedan od onih koji viču "može malo napred". Na kraju je pobedio! (FOTO)

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, pojačan je saobraćaj na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, na graničnom prelazu Gradina saobraćaj se odvija u devet traka, a zadržavanja su oko 240 min.

Na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, saobraćaj se odvija u pet traka, dok su zadržavanja za putnička vozila oko 80 minuta.

Ka Crnoj Gori na graničnim prelazima Gostun i Špiljani zadržavanja su oko sat vremena na izlazu, zbog čega AMS S preporučuje korišćenje graničnog prelaza Jabuka.

Gužve su sve veće, a strpljenja je sve manje Foto: Telegraf

Navodi i da je pojačan saobraćaj na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš, gde su zadržavanja od 30 do 60 minuta, dok se na ostalim graničnim prelazima čeka do 30 minuta.

Kada je reč o najaktuelnijim izmenama u saobraćaju, AMS S najavljuje da će se od danas do 18. jula, u periodu od sedam do 16.00 časova, izvoditi radovi na održavanju puta, na deonici Ranilović-Aranđelovac, na državnom putu II A reda broj 150.

Kako se navodi, u toku izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na izlazu iz Grčke u Makedoniju čeka se sat i po vremena, a na ulazu još toliko Foto: Telegraf

AMS S ističe da će se u periodu od osam do 16 časova izvoditi radovi na obeležavanju oznaka na putu, na delu auto-puta (državnog puta IA reda broj 1), u zoni naplatne stanice "Beograd", u oba smera.

Radovi se izvode u voznoj i preticajnoj saobraćajnoj traci.

U toku radova za saobraćaj će biti zatvarana jedna saobraćajna traka, a radovi će biti obezbeđeni odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom i opremom, dodaje AMS S.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gogi

    17. jul 2018 | 12:34

    Nisu problem trake, nego rad policije i carinika!!Kad njih po 3 u onoj kucici i pricaj ko je kome je... ma... i sta je kome uzeo...Sta ocekujete??

  • Turista

    17. jul 2018 | 14:33

    Kakve trake, sta 240 min, juce Sam dosao u Bugarsku na letivanje,zadrzavanje na granici 9h da see pripreme ljudi...

  • Mile

    17. jul 2018 | 14:06

    5-6 vanrednih traka u sezoni bi pomoglo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA