Ljiljana se okliznula na kesten i slomila obe ruke u gradskom parku. Šest meseci je nosila gips, a sada je to žestoko naplatila (FOTO)

Požarevljanka Ljiljana Marković dobila spor zbog povreda u gradskom parku i dobila naknadu od 300.000 dinara

  • 10

Penzionerka Ljiljana Marković (67) iz Požarevca dobila je odštetu od grada zbog povrede na javnom mestu. Ona je pala u gradskom parku, nakon što je nagazila na plod otpao sa jednog od mnogobrojnih stabala kestena. Slomila je obe ruke i šest meseci nosila gips. Ljiljana je zbog toga tužila JKP "Komunalne službe" i grad Požarevac, jer je smatrala da su bili dužni da redovno održavaju staze u parku.

Momak kome su rekli da je na njega bačena kletva, spasao se u ovom manastiru: "Dete je cvilelo i vrištalo, kao da je đavo ušao u njega" (FOTO)

- To se desilo 11. septembra prošle godine oko 11 časova. Vraćala sam se iz Gradske uprave i kad sam prolazila pored spomenika stala sam na kesten i pala prema napred. Dve žene pomogle su mi da ustanem i smestile me na klupu, jer sam nakratko bila bez svesti. Pozvale su i Hitnu pomoć, koja me je prevezla do bolnice. Tamo su obavili sva snimanja i ustanovili da su mi obe ruke polomljene, pa su mi stavili gips - priseća se Ljiljana nemilog događaja.

Sve vreme dok je nosila gips, Ljiljana nije bila u stanju da se stara o sebi pa joj je dodeljena naknada za tuđu negu i pomoć. O njoj su brinuli suprug i deca, koji su je hranili i presvlačili. - Smatrala sam da je grad zbog bezbednosti šetača bio dužan da održava park i uklanja opalo kestenje, kao i oštećenja na betonskim stazama koje su bile pune neravnina, a kesteni su predstavljali dodatnu mogućnost da se odrasli i deca sapletu i padnu - smatra Ljiljana.

Foto: novosti.rs/D. Novković

Kao odštetu zbog teških povreda i duševne boli, ona je tražila da joj "Komunalne službe" i grad solidarno isplate 601.000 dinara, ali joj je krajem juna dosuđeno samo 300.000 odštete. Na tu presudu uložila je žalbu i sada čeka na ishod.

- Osim cele sume koju sam tražila, sud mi nije dosudio ni sve troškove lečenja koji su iznosili 8.300 dinara, plus 1.000 za dnevnicu svedoka, što je ukupno 9.300. Međutim, sud mi je priznao samo 698 dinara, što je dodatna nepravda za mene - žali se Ljiljana. Ona nema nameru da odustane, i boriće se za novu presudu, makar, kako kaže, morala da ide do Strazbura.

- Da bismo sve završili u kraćem roku i da grad ne bi plaćao sudske troškove, ja sam predložila da se nagodimo van suda. Međutim, taj moj predlog nije usvojen, pa sam bila prinuđena da povedem parnicu - kaže Ljiljana.

Foto: novosti.rs/D. Novković

POSTAVLJANJE UPOZORENJA

- Nisam samo ja pala zbog kestena, bilo je i drugih građana kojima se to desilo. U parku ima više tih stabala, pa opasnost konstantno preti kad počne opadanje plodova. Zbog toga je neophodno da komunalne službe redovno uklanjaju njihove ostatke, ili da bar stave tablu sa upozorenjem - smatra Ljiljana.

VIDEO: Pas bio uz devojčicu i pomogao porodici da je pronađu

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    18. jul 2018 | 11:58

    Ne bih joj dao ni dinar. ko joj je kriv što ne zna da hoda. Još jedna nebuloza našeg pravosuđa, rasipanje našeg novca, kao za "stečjnu mafiju". Treba im odbiti od plata , tih 300 miliona dinara, kako bi bili brži i efikasniji a ne da ja plaćam iz svog džepa.

  • ?!

    18. jul 2018 | 13:02

    A jel za svakog građanina koji šeta parkom treba angažovati dadilju da ga vodi za ruku? Veću glupost nisam čuo od ove.

  • Hladni

    18. jul 2018 | 12:18

    Žestoko naplatila.. Kakva sprdnja.. 6 meseci nosila gips na OBE RUKE.. Negde bi dobila 100 puta više.. Samo u Srbiji se ljudski život uopšte ne vrednuje.. Ko da smo u Africi pa nam je EXTRA kad uzmemo ovako male pare za užasnu stvar..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA