Posle Kopaonika i Mokre Gore, počinje naplata ulaza kolima na Zlatibor: Ovo su cene

Penzioneri i osobe starije od 65 godina imaće popust od 30 odsto, dok će popust od 50 odsto imati osobe sa invaliditetom

  • 15

Posle uvođenja ekološke takse na Kopaoniku, država će uskoro početi da naplaćuje ulazak i posetiocima koji vozilima dolaze na Zlatibor.

Naplata će se obavljati po motornom vozilu, a cene su formirane na osnovu tipova vozila koji ulazi u zaštićeno područje. Visinu naknade utvrdio je nadzorni odbor Srbijašuma, a sa odlukom ovog javnog preduzeća saglasilo se i Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Verovali ili ne, od ponedeljka počinju da naplaćuju ulaz na Kopaonik: Na pitanje ZAŠTO - dobili smo šokantan odgovor (FOTO)

Kako piše Blic, vlasnik svakog putničkog vozila i motocikla ulazak na Zlatibor će plaćati 100 dinara dnevno. Naknada za autobuse i kamione biće 300 dinara dnevno, dok će kamioni sa prikolicama morati da plate 700 dinara.

Zlatibor, Foto: Telegraf

Ulaz u zaštićeno područje neće plaćati meštani, zaposleni u parku prirode i osobe sa invaliditetom iznad 79 procenata. Penzioneri i osobe starije od 65 godina imaće popust od 30 odsto, dok će popust od 50 odsto imati osobe sa invaliditetom. Lokacije za postavljanje ulaznih stanica biće naknadno utvrđena.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drug član

    18. jul 2018 | 11:37

    Lepo! Ja zbog ovih taksi ne idem na Kopaonik i Mokru Goru, a sad cu prestati i na Zlatibor da idem!

  • Мика

    18. jul 2018 | 11:35

    Дакле, ово постаје забрињавајуће...мислим да треба увести наплату уласка у сваку продавницу и установу, тржни центар, бувљак...слободан улаз тј. бесплатан искључиво у Лазу и Палмотићеву, компликованији случајеви уз ваучер седам дана санаторијум у Сланкамену или Ковину са плаћањем боравишне таксе...

  • Ekica

    18. jul 2018 | 11:02

    Nista cudno...mi kao da imamo nemacku platu...a ne po 20.000

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA