Rodiš dete, čuvaš ga, pošalješ na izlet, vrate ga u kovčegu: Roditelji se teško razdvoje od svojih mališana... a neki to moraju zauvek

Roditelji su ubeđeni u to da se tako nešto ne bi dogodilo da su oni bili u blizini. Uspeli bi nekako da zaštite svoje malo čedo... bar se tako nadaju

  • 30

Svaki put kada deca odu na izlet ili ekskurziju, roditelji premru od straha i brige. Rodiš ga, vaspitavaš, predaš u ruke učiteljici, a onda ga vrate u kovčegu. Jezivo, zar ne? Nisi hteo da ga odvajaš od društva, trudio si se da mu obezbediš sve, a svi su tvrdili da će sve biti u redu. Ipak, nisi mogao da znaš da će se udaviti u bazenu, poginuti na izletu, pasti sa trećeg sprata.

Ovo je dečak iz Kladnja koji se udavio u bazenu u Jagodini: Radnik terao decu, oni se vratili, a on je nestao u vodi? (FOTO)

I ko je kriv? Ti, jer si ga pustio na taj izlet, učiteljica, koja je garantovala bezbednost ili možda vozač, koji nije mogao da ukoči kada mu se 10-godišnji dečak našao na putu? Nije ni bitno. Deteta više nema.

Roditelji su ubeđeni u to da se tako nešto ne bi dogodilo da su oni bili u blizini. Uspeli bi nekako da zaštite svoje malo čedo.

- Gubitak deteta je nešto najgore što jedan čovek može da doživi. Taman kad nesrećni roditelji pomisle da je sve u redu i da su se konačno vratili svom životu sama pomisao na to da njihovog deteta nema vraća se kao bumerang. Suze presuše, pokušavaju da izgovore ime svog mezimčeta, a da pri tome ne zaplaču, ali nikada se neće pomiriti sa činjenicom da ga nema - rekla je psiholog Jovana Jovanović za naš portal.

Šta reći nekome ko je izgubio dete? To je neprijatno i nepojmivo, ali lakše će se oprostiti pogrešno iskazana osećanja nego ćutanje.

Roditelji su ubeđeni u to da se tako nešto ne bi dogodilo da su oni bili u blizini Foto: Pixabay.com

Deca nisu zamenljiva i bol neće biti manja kada se rodi drugo. Bez obzira na to koliko je vremena prošlo od gubitka, prilikom važnih praznika ili važnih događaja, um će se povući u drugi univerzum gde će njihovo dete biti živo.

Jedna obična ekskurzija tako postane košmar jednog roditelja i obeleži ga zauvek.

UTOPLJENIK U JAGODINI

Velika nesreća dogodila se u Jagodini kada se dečak Rijad Hasanović iz Tuzle udavio u bazenu hotela "Alfa".

Dečak je doputovao sa Udruženjem Dječija radost Kladanj. Ipak, kako saznajemo, radnik hotela pokušao je da se izbaci decu iz bazena, ali mališani su se vratili odmah nakon njegovog odlaska.

Foto: Facebook/Riad Hasanović

SAOBRAĆAJKA I KOBNA "TOJOTA" NA DIVČIBARAMA

Mali Aleksa Dimitrov (10) preminuo je 12. juna na Divčibarama kada je na njega naleteo automobil. Vozač "tojote" Vladimir V. (43) iz Beograda nije mogao da se zaustavi kada je naleteo na grupu osnovaca i pokosio decu. On je skrenuo s puta na trotoar i jurnuo pravo na kolonu dece, iako mu je učiteljica očajnički mahala ne bi li ga zaustavila.

Vladimir je pritvoren zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja, a roditelji malog Alekse psihički su "pritvoreni" do kraja života.

Krici parali nebo nad Suboticom: Sahranjen je mali Aleksa koji je tragično nastradao na Divčibarama

Aleksa Dimitrov Foto: Facebook

PAD SA SPRATA U VRNJAČKOJ BANJI

U Vrnjačkoj Banji, pre pet godina tokom đačke ekskurzije, Luka M. (15) iz Bele Crkve popeo se na treći sprat nedovršenog objekta hotela "Zvezda", odakle je pao i od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Zbog nepristupačnog terena potraga za dečakom trajala je nekoliko sati, a njegovo telo pronađeno je na gradilištu u vodi dubljoj od pola metra. Učenici osnovne škole Dositej Obradović iz Bele Crkve su u Vrnjačkoj Banji bili na dvodnevnoj ekskurziji.

SMRT GIMNAZIJALCA IZ SREMSKE MITROVICE U BUDIMPEŠTI

Gimnazijalac iz Sremske Mitrovice poginuo je pre sedam godina u Budimpešti kada je pao sa petog sprata hotela. Na ekskurziju u Budimpeštu otišlo je pet odeljenja drugog razreda srednje škole iz Sremske Mitrovice.

Ambasador je rekao da je učenik, prema preliminarnim informacijama, pao s prozora hotela u kojem je bio smešten sa školskim drugovima.

VIDEO: Put smrti na Divčibarama: Na ovom mestu je poginuo mali Aleksa

(K.Bezbradica)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    18. jul 2018 | 21:53

    Ja sam odrastao momak, u 3.i 4.godini srednje sam nisam zeleo da idem na eksukurziju. A ranije sam isao, i moram da kazem da su deca za sve ali za sve kriva! Razredna udje u sobu, opomene 10x i ugasi sama svetlo. Non stop se zena setkala jer je brinula, oko alkohola i svega(na sve nacine su pokusavali krijuci uneti), da li nekom nesto fali, da li je sve dobro. I nije spavala dugo, non stop je motrila, kao druga majka je bila vecini(ne svima zbog decijeg odnosa prema njoj, svasta su pokusavali, pa samim tim koliko god se trudila uvek se neko izdvajao..) kada se uveri da su svi odavno legli, da niko ne izlazi..Ni tada nije legla, ali zena ne moze da se stvori u svakoj sobi iste sekunde, gde su pokusavali preko terasa da preskacu u prodavnicu i jedni kod drugih. A da napomenem terase nisu obicne ili sa jednom ogradicom da preskocis lagano, i velika visina, a mi mali..Vecina pohrli ka tome, ja ne, ali to nije poenta. Poenta price je da je neko pao, povredio se ili poginuo, razredna bi bila kriva? Ne, dragi roditelji,vase dete je krivo! I nema izgovora godinama i mladosti! Ne za sve roditelje, vec znam da postoji dosta njih koji svoju decu ni ne poznaju, i uvek je ono, ON NIKAD NE BI! E bas se ispostavi da ON I TE KAKO BI!

  • Bojcica

    18. jul 2018 | 20:13

    Zivot je surov, uvek moze da se desi nesreca ili tragadija. Punim plucima zivite život, ali oprezno. Ne treba decu cuvati pod staklenim zvonom, jer ce život proci pored njih. Treba ih nauciti da i sami treba da se cuvaju i da izbegavaju neke vrsnjacke nestasluke i neprimerene ideje.

  • Milan

    18. jul 2018 | 22:18

    U pravu je nas razredni koji nam 98'na Kopaoniku nije dao da idemo zicarom nego nas terao da idemo peske na Pancicev vrh i sto tri ucenika nije hteo da vodi na exkurziju jer su bili problematicni bez prisustva roditelja... isli su na exkurziju i bili kao devojcice...tad smo bili u fazonu smarac ali s ove tacke gledista sve je bio u pravu Bog dusu da mu prosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA