≫ 

"Gvozdeni mačak" se "pružio" po Dunavu: Izvedena vežba rečnih jedinica Srbije i Mađarske (FOTO)

Cilj vežbe je bio da se zajedničkim uvežbavanjem i realizacijom vežbe rečnih jedinica Srbije i Mađarske unapredi bilateralna saradnja

  • 0

U saradnji sa Prvim pukom za razminiranje Oružanih snaga Mađarske, pripadnici Rečne flotile Vojske Srbije izveli su u Budimpešti od 16. do 19. jula vežbu "Gvozdeni mačak 2018" (Iron cat).

NOVO SRPSKO SUPERORUŽJE: Ploviće po Dunavu brzinom od 100 NA SAT, ima TOPOVE i BALISTIČKI OKLOP!

Na vežbi su učestvovala dva višenamenska broda iz sastava Rečne flotile. Glavni deo scenarija odigrao se na Dunavu neposredno ispred ratne luke u Budimpešti i tom prilikom su uvežbane i usklađene sve procedure i postupci na realizaciji eskorta važnih ličnosti i tereta sa blokadom dela plovnog puta.

Cilj vežbe je bio da se zajedničkim uvežbavanjem i realizacijom vežbe rečnih jedinica Srbije i Mađarske unapredi bilateralna saradnja, a razmenom iskustava u primeni taktika, tehnika i procedura učvršćeno je i međusobno poverenje.

Budimpešta: Glavni deo scenarija odigrao se na Dunavu, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Poseban akcenat tokom izvođenja vežbe dat je razvijanju sposobnosti zajedničke komande za planiranje, pripremu i izvođenje multinacionalnih vežbi te podizanju dostignutog nivoa interoperabilnosti rečnih jedinica.

Završnici vežbe danas su prisustvovali zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović i komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić, dok je zemlju domaćina predstavljao brigadni general Žolt Šandor, zamenik komandanta Združene komande Oružanih snaga i komandant Kopnene vojske Mađarske.

VIDEO: U Subotici održan taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA