≫ 

Današnja vremenska prognoza (20. jul 2018. godine): Pretežno sunčano i toplije

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplije. U severoistočnim i jugoistočnim predelima biće promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do pojačan, na istoku Srbije i jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju. Minimalna temperatura od 16 do 20°C, maksimalna dnevna od 26 do 29°C.

Biometeorološke prilike biće relativno povoljne, a moguće meteoropatske reakcije su slabija koncentracija i pospanost.

U Beogradu prepodne umereno oblačno, popodne sunčano. Duvaće umeren vetar. Minimalna temperatura 19° C, maksimalna dnevna 29° C. UV indeks iznosiće 9, pa Vam preporučujemo korišćenje adekvatne zaštite protiv UV zračenja.

U Srbiji u subotu sunčano i toplo, maksimalna temperatura od 29 do 32°C. U toku večeri u Vojvodini lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.

U nedelju pre podne sunčano i veoma toplo. Posle podne i uveče naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje i nepogode sa gradom, olujnim vetrom i bolnim pljuskovima. Maksimalna temperatura od 30 do 34°C, krajem dana u padu.

U ponedeljak oblačno i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok će na jugu i dalje biti toplo. Maksimalna temperatura od 22°C na severu do 30°C na jugu. U utorak i sredu promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a maksimalna temperatura biće uglavnom od 23 do 29°C.

U Beogradu u subotu sunčano i toplo, maksimalna temperatura oko 30°C. U nedelju veoma toplo. Pre podne sunčano. Posle podne povećanje oblačnosti, a krajem dana i tokom večeri jače naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje. Maksimalna temperatura 32°C, krajem dana u padu. U ponedeljak oblačno i osetno svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura do 23°C. U utorak i sredu promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a maksimalna temperatura u utorak do 27°C.

Iznad većeg dela Evrope danas promenljivo oblačno. U Londonu, Moskvi i Parizu sa padavinama. Najtoplije je na jugu Balkanskog poluostrva, sa temperaturom do 35 stepeni.

Pogledajte jutarnju vremensku prognozu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA