Srbija od Rusije traži istinu o nestalim radnicima: Ruši se luksuzni hotel zbog pribavljanja dokaza da su zabetonirani u temelj?!

Nesrećni srpski radnici radili su na izgradnju luksuznog kompleksa "Zlatni zaliv" u vlasništvu ruskog mafijaša Sergeja Zirinova, koji je, kako tvrdi ruski portal, odgovoran za njihovu tragičnu sudbinu

  • 12

Ambasada Srbije u Moskvi zatražiće od ruskih nadležnih organa informacije o sudbini nestalih srpskih radnika u ruskom gradu Anapi 2013, koji su, prema navodima ruskog portala MZK1, ubijeni i zabetonirani u temelju luksuznog hotela "Zlatni zaliv".

U Ministarstvu spoljnih poslova, koje predvodi Ivica Dačić, rečeno je da ministarstvo, kao ni Ambasada Srbije u Moskvi nemaju saznanja o dešavanjima u tom gradu nadomak Sočija, ali da će proveriti šta se zaista dogodilo, piše Kurir.

Misteriozni nestanak Srba u Zlatnom zalivu o kome se ćuti: Ruska mafija zabetonirala srpske radnike u temelje hotela?! (FOTO)

- U skladu sa svojim nadležnostima, Ambasada Republike Srbije u Moskvi od nadležnih ruskih organa zatražiće da joj dostave informacije o konkretnom slučaju - kažu u ministarstvu i dodaju da će blagovremeno obavestiti javnost o informacijama koje dobiju od ruske strane.

Sergej Zirinov od srpskih radnika tražio da zidaju za džabe - kad su se pobunili nestali su Printskrin: Youtube/Россия. Кубань

Prema navodima ruskog portala, nesrećni srpski radnici radili su na izgradnju luksuznog kompleksa "Zlatni zaliv" u vlasništvu ruskog mafijaša Sergeja Zirinova, koji je, kako tvrdi portal, odgovoran za njihovu tragičnu sudbinu.

Kako piše MZK1, Zirinov ih je prisilio da rade besplatno i da bez naknade izgrade i zgradu regionalnog suda u gradu Anapi. Kada su odbili, bili su uznemiravani i na kraju su nestali, a njihova tela nikada nisu pronađena.

Ruski mediji tvrde da je istraga pokazala da su srpski radnici ubijeni i zabetonirani u temelj hotela ali je, pošto bi za pribavljanje tih dokaza bilo potrebno srušiti višespratni luksuzni objekat, ceo slučaj obustavljen.

Posle te afere, Zirinov je uhapšen marta 2013. godine za pokušaj ubistva. Kasnije je optužnica promenjena i Zirinov je optužen za razbojništvo i za ubistvo više osoba. Osuđen je na 22 godine. Klan koji je Zirinov vodio, ubio je, između ostalih, i direktora sanatorijuma Mali zaliv Vitalija Sadovničija i njegovu suprugu jer su odbili da slušaju.

VIDEO: Pogledajte suđenje i zločine za koje je osuđen šef ruske mafije iz Krasnodara posle nestanka Srba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deff

    21. jul 2018 | 15:12

    Ko je tamo nestao... ? Ima li neko da napise zna li ko je tamo bio i ko se nije vratio u Srbiju..?

  • ?!

    21. jul 2018 | 14:04

    Kako bre nestali pre pet godina i da niko nezna ništa o tome?! Čovek nije dugme pa tek nestao. Ovo je za ne verovati.😩

  • Kiza

    21. jul 2018 | 13:08

    Gde ste RUSOFILI, nesto ste se ucutali, a nema i naseg predsednika da hvali bracu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA