≫ 

"Tuži ko te j..." Poljoprivrednik iz Arilja duguje baki i unuci 1.000 evra: Ni posle godinu dana nisu dobile svoje mukom zarađene pare

- Posle 30 dana, kada je berba završena i kada je trebalo da se vrate kući, mojoj majci i ćerki dao je po 100 evra, a devojčici koja je bila sa njima 300 evra. Rekao je da će ostalo namiriti za 15 dana - kaže Pribojka

  • 12

Porodica iz Užica čiju decu je jedan malinar iz ovog grada izigrao za novac zarađen u nadnici nije jedina koja se žali da je prevarena od gazde kog koga je brala voće. Oni su na kraju uspeli da naplate svoje, ali Vesna Milikić iz Priboja svojih 1.000 evra ne može da naplati ni posle godinu dana.

Radoje sa Terazija isplatio prevarenu decu iz Užica: Pismo majke ga stavilo na stub srama, rešio da okonča agoniju

- Moja ćerka, 72-godišnja majka i drugarica od sestričine prošlog leta su 30 dana brale malinu kod jednog poljoprivrednika iz sela Visoka kod Arilja. Tamo su otišle na preporuku jedne moje koleginice, dnevnica je dogovorena na 2.000 dinara, a njegov uslov bio je da one ostanu 30 dana - priča za "Blic" Vesna.

Od nadničari koji su radili sa njima saznali su da je u tom malinjaku ubrano na kraju sedam tona voća.

- Posle 30 dana, kada je berba završena i kada je trebalo da se vrate kući, mojoj majci i ćerki dao je po 100 evra, a devojčici koja je bila sa njima 300 evra. Rekao je da će ostalo namiriti za 15 dana - kaže Pribojka za "Blic".

Branje malina Foto: pixabay.com

Posle 15 dana nisu dobili svoje, pa je Vesna počela da ga zove da vidi šta je sa novcem.

- Dočekala sam da me prevari čovek koji duguje mojoj porodici i ovoj devojčici ukupno 1.000 evra. Ne samo to, nego i da najprizemnije psuje i preti. Na moje reči da ću ga tužiti odgovarao je sa "tuži, ko te j... na mene se ništa ne vodi od imovine". Nije mi bio problem da sačekam još neko vreme, ali on to nije ni molio nego me je oterao u tri... Tada sam prestala da zovem, plašeći se njegovih pretnji da on ima neke ljude koji će me naći - kaže Vesna Milikić.

Odustala je od suda jer je shvatila daže se slučaj razvlačiti po sudu.

- Godinu dana je prošlo, a od tih para ništa. I pomirila sam se da ih neću ni videti. Samo želim svima koji idu u nadnicu da ukažem da se dobro raspitaju o ljudima kod kojih će raditi – poručuje Vesna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deff

    21. jul 2018 | 23:46

    I??? Sta?? Koliko ih ima u tom mestu i kako da se zna ko je to? ? Ime i prezime daj

  • zs

    21. jul 2018 | 23:12

    Ima li on ime i prezime za neke buduce radnike.

  • Dragan

    21. jul 2018 | 22:53

    Zasto nema ime i prezime tog poljoprivrednika?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA