≫ 

Ka Srbiji jure crni oblaci: Za nekoliko sati nam stižu nepogode sa obilnim padavinama, vraća se jesen (FOTO)

Za područje Beograda najavljene su obilne padavine, sa količinom većom od 20 mm za tri sata

  • 3

Jutro je u Srbiji osvanulo sunčano u većini krajeva, ali već od podneva oblaci će se gomilati nad Srbijom. Kiša će prvo početi da pada u severnim delovima zemlje, a uveče će se loše vreme proširiti i na ostatak zemlje.

Ovo je glavni krivac zašto vas boli glava i umirete od vrućine, a napolju nema ni 30 stepeni

Kako najavljuju meteorolozi, uveče i tokom noći očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama, i to više od 20 mm za 3 sata. U pojedinim delovima zemlje najavljuju i jaku grmljavinu, ali i olujni vetar i grad, naročito u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlјe.

Nevreme neće zaobići ni prestonicu, Printskrin: RHMZ

Nevreme neće zaobići ni prestonicu. Za područje Beograda najavljene su obilne padavine, sa količinom većom od 20 mm za tri sata. Kako najavljuje Accuweather, kiša je u Beogradu moguća oko 19 časova. U Nišu bi oluja mogla da se dogodi oko 22 sata. Kragujevac bi oluja mogla da pogodi oko 18 sati, pa ponovo oko 21 čas. Novi Sad bi mogla da zadesi kiša oko 19 časova.

Ni sutra i prekosutra neće biti ništa bolje vreme. Kiša će nastaviti da lije, naročito u centralnim i južnim krajevima.

OBILNE PADAVINE, GRMLJAVINA I OLUJNI VETAR

Upozorenje na obilne padavine koje je izdao RHMZ: Uveče i tokom noći očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama (više od 20 mm za 3 h), jakim grmljavinama, olujnim vetrom, kao i pojavom grada, naročito u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje.

Upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Printskrin: RHMZ

Ponedeljak i utorak: U većini mesta od 20 do 30 mm za 24 sata, lokalno i više, naročito u centralnim i južnim krajevima.

MOGUĆA IZLIVANJA REKA

I na području Beograda uveče i tokom noći u pojedinim delovima grada očekuju se obilne padavine, sa količinom većom od 20 mm za 3 h, lokalno i više, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode.

Tokom ponedeljka i utorka manji bujični vodotoci na slivovima Jadra, Kolubare sa pritokama, Jasenice, Kubršnice, Lepenice i Resave, kao i na gornjem delu sliva Zapadne Morave biće u porastu sa mogućnošću lokalnih izlivanja.

VIDEO: Zbog nedavnih oblinih padavina Kosjerić je bio potopljen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA