≫ 

Kako paprike negde u Leskovcu koštaju 30 dinara, a u Beogradu čak i do 250

Visoku cenu i dalje drže na Kalenić pijaci na Vračaru i na Bajloniju na Dorćolu, dok su paprike najjeftinije na Kvantašu, Vidikovačkoj i Cvetkovoj pijaci, gde se mogu pazariti za 200 dinara po kilogramu

  • 18

Na tezgama beogradskih pijaca može se naći roba iz raznih krajeva Srbije, a vođe u prodaji paprike svakako su Leskovčani.

Za kilogram paprike treba izdvojiti od 100 do 250 dinara. Visoku cenu i dalje drže na Kalenić pijaci na Vračaru i na Bajloniju na Dorćolu, dok su paprike najjeftinije na Kvantašu, Vidikovačkoj i Cvetkovoj pijaci, gde se mogu pazariti za 200 dinara po kilogramu.

Zelena šilja i babura za punjenje su 70 dinara. Crvena krupnija, puna i mesnata 100 dinara, ove sitnije po 70. Može i jeftinije ako je na više kilograma; Foto: Pixabay.com

Iste te paprike na pijacama Leskovca mogu se kupiti za samo 30 ili 50 dinara.

- Iz Leskovca direktno stiže paprika. Zelena šilja i babura za punjenje su 70 dinara. Crvena krupnija, puna i mesnata 100 dinara, ove sitnije po 70 dajemo. Može i jeftinije ako će na više kilograma - rekli su „gostujući“ prodavci u dnu same Bajloni pijace za Večernje novosti.

Paprika direktno stiže Iz Leskovca. Iste te paprike na pijacama Leskovca mogu se kupiti za samo 30 ili 50 dinara; Foto: Telegraf

Po navodima pomenutog dnevnog lista, pijaca na Zelenjaku je, čini se, pristupačnija za džepove prosečnih potrošača.

Dok se jedni poljoprivrednici žale na rod i kukaju da je zarada očajna, jug Srbije i grad iz kog paprike stižu u prestonicu, nema razloga za brigu. Njihove cene su "paprene", a Beograđani i pored visokih cena ipak kupuju.

Možda je razlog petoduple cene lokacija na kojoj se paprika prodaje, pa je Beograd skuplje mesto za "život" ovog povrća, ali i prodavaca ili su Leskovčani jednostavno pronašli "foru" za dobru zaradu. 

VIDEO Probali smo ajvar vredan 50.000 dolara:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Пера

    23. jul 2018 | 22:32

    Дођите код нас у Лесковац, све је лепше, а при том и јефтиније. Коме посао не зависи од места, Лесковац је идеалан град за породицу. У здравој средини можеш да гајиш децу, све је на 5 минута хода, кола ти требају само кад пођеш на море које је на 4 сата вожње. Надам се да код нас неће толико брзо доћи фенсерај који влада у Бгд-у.

  • Cici

    23. jul 2018 | 19:57

    A kako je milion drugih artikala u Beogradu duplo jevtinije nego u ostatku Srbije?

  • Milos.Obilic

    23. jul 2018 | 21:22

    A kako u leskovcu plata je negde 15.000 a u Beogradu 150.000

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA