U ovom srpskom gradu tašte biraju najboljeg zeta: Pobednik dobija posebno priznanje, a dva najvažnija uslova mora da ispuni (FOTO)

Da priča bude šaljiva, postavljeni su kriterijumi na osnovu kojih se i pravi izbor

  • 2

Prvog vikenda avgusta, godinama unazad u Prijepolju se održava tradicionalna manifestacija "Limski darovi". U okviru događaja su brojne aktivnosti i takmičenja, a jedno koje privlači posebnu pažnju je izbor za najboljeg zeta.

Ovaj jedinstveni konkurs tj. takmičenje nesvakidašnji je događaj u Srbiji koji privlači pažnju brojnih turista kao i stanovnika ovog dela naše zemlje. Svake godine u avgustu, zetovi iz raznih krajeva sveta okupe se u Prijepolju i bore za titulu.

Prijepolje ima svoje "dobre vile": Posle 7 uveče, niko ne ostaje gladan i niko ništa ne plaća (FOTO)

Da priča bude šaljiva, postavljeni su kriterijumi na osnovu kojih se i pravi izbor:

-privrženost tazbini,

-preporuke tašte koja daje konačnu odluku…

Dva važna kriterijuma svaki zet mora da ispoštuje; Foto: Profimedia / 9 razloga zašto nikad ne treba da se smuvate sa dečkom koji još uvek živi sa roditeljima

Jedinstveno zvanje "Naj-prijepoljski zet godine" do sada je ponelo oko 40 gospodina oženjenih Prijepoljkama. Ima ih iz svih delova sveta, različitih su zanimanja, ali imaju i jednu zajedničku crtu: odani su taštama i rodnom gradu njihovih izabranica.

Titulu "Naj-prijepoljskog zeta" prethodnih godina poneli su poznati biznismeni, glumci, sportisti, umetnici i poznate ličnosti. Među titularima su najbrojniji Srbi, državljani BiH i Crnogorci, ali ovim prestižnim priznanjem mogu se pohvaliti i državljani Italije, Norveške, Švedske, SAD, Nemačke, Francuske i Švajcarske.

Među "Naj-zetovima Prijepolja" su Petar Lubarda, Milutin Mišić i Petar Kralj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA